nakup prenosnika za bodočo srednješolko in za domačo rabo
Živjo, računalničarji,
prosim za nasvet, sem pred nakupom prenosnika.
rabimo malo bolj zmogljivo različico, sicer rne za igranje kakšnih zahtevnejših igric, ampak za grafično oblikovanje (predvsem za hči in za njene šolske potrebe, pa tudi zame).
Kakšna se vam zdi tale izbira? Za ceno 550,00 eur?
Prenosnik Compaq Presario CQ61-440SM 2,3 GHz (WH611EA)
Prilagam tehnične značilnosti.
ehnične podrobnosti artikla
model Compaq Presario CQ61
zaslon 15,6″ – 40 cm HD (1366 x 768) HP Brightview
procesor AMD Turion II Dual Core M520 2,3 GHz (1MB L2)
pomnilnik 3 GB 800 MHz DDR2 (ni proste reže)
trdi disk 320 GB SATA, 7200 obr/min
grafična kartica ATI Mobility RadeonHD 4330, 512 MB
optična enota DVD+/- RW Lightscribe
zvočna kartica vgrajeni stereo zvočniki Altec Lansing
mrežna kartica 10/100BASE-T
brezžično omrežje 802.11 b/g/n
bluetooth da
št. USB priključkov 3
čitalec kartic 5-v-1 za kartice: Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro in xD Picture
drugi priključki 1 x HDMI
1 x VGA
1 x RJ45
1 x izhod za slušalke
1 x vhod za mikrofon
1x e-SATA+USB
operacijski sistem Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bit SLO
baterija 6-celična Li-Ion
masa 2,68 kg
dimenzije 378 x 252 x 35,1 mm
drugo vgrajena spletna kamera z mikrofonom
garancija 1 leto
Rabljenega pa ne bi kupili.
Hvala za pomoč.
takole na hitro dve stvari, ker sicer lahko cel spis napišem…
– obvezno 17″ col ekran, sicer je za delo z grafiko preveč “scrollanja” in premalo vidne površine.. (sicer pa ne vem za kakšen program gre)
– v vseh meritvah so Intel processorji za cca 15-20% hitrejši pri isti hitrosti takta od AMD, pri delu s plavajočo vejici..beri izračunih..grafika 3D, kodiranje mp3, divx…
res je, da sedaj ne prodajajo več Win XP poleg rač, pa vseeno NE rabite 64 bit WIN 7 če NE presežete 4GB SKUPNEGA!!! pomnilnika (VGA+RAM)..
bistvo je: več jeder da več uspeha, če seveda program to podpira (Maya, 3DStudiMax…) sicer je pomemben takt
Gorenjka, sorry no, ampak občutek imam, da je ta konfiguracija za grafično oblikovanje malce ‘prešvoh’. Bo treba bolj na široko odpret ‘tošlček’… za kakšno bolj zmogljivo Toshibo recimo, z boljšim procesorjem, z večjim diskom, z večjim zaslonom, z novejšim RAM-om (DDR3) ipd.
Morda še to: za resnejše grafično oblikovanje je prenosni računalnik le pogojno uporaben, saj imajo kakovostni namizni zasloni dosti lepšo sliko, pa tudi večji so. Za študij ne rečem,…
Živjo,
no ker sem šparovna Gorenjka in bolj težko odprem tošl, ste mi natrosili kar pametne nasvete.
Ampak vse bolj navižane na gor.
Ampak imam limit, 100 eur največ 150 eur bi še dala, več pa skoraj ne.
Sicer je pa tako, pri oblikovanju gre le za študij oziroma srednjo šolo (verjetno medijsko oziroma v tej smeri)
, domačega oblikovanja pa tudi ne gre za hudo profi zadeve. Je pa res, da je fajn imet vsaj toliko zmogljivo zadevo, da se lahko tudi kaj naredi.
Manjši zaslon mi torej ne predstavlja problema, ker se ne bomo šli profesionalnega oblikovanja.
Podoben prenosnik sem si že ogledala pri ponudniku programske opreme, pa me nič ni motilo, da je zaslon bolj majhen.
To počnem občasno tudi v službi (pa ne na prenosniku)
Tko da, če imate še kak nasvet, na dan z njim.
Že vnaprej hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.