Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija PROSIM PROSIM … hiter odgovor (o kopiranju glasbe iz računalnika na CD)

PROSIM PROSIM … hiter odgovor (o kopiranju glasbe iz računalnika na CD)

Nekateri smo glede tega pač nesposobni in nevedni. Kaj natančno moram narediti, da pesem (shranjeno na računalniku) spravim na (prazen) CD. Drugače imam Widows Media Player. Bo CD deloval na navadnem radiu?

Nujno rabim hiter odgovor. Hvala.

najprej..

kakšnega “tipa” pa je pesem..
je midi
je wav
je mp3
je PCM (CDA)
ali kaj tretjega

oz. drugače rečeno pomembno je kakšno je vzorčenje ..(med 8khz do 48khz)
je to 22khz 16 bit stereo/8 bit mono
ali 44khz 16 bit stereo/8 bit mono

namreč predvajanje na CD zahteva določeno vzorčenje da ga prepoznajo CD naprave in to je
PCM 44kHz 16 bit stereo/cca 172kb/s

torej z ustreznim softwarem, ki zna konvertirat med omenjenimi formati (npr Nero)
lahko katerokoli vrsto zapečeš na CD, seveda pa ne smeš preseči dolžine 74min

malo poguglaj, če nimaš ustreznega “record” software-a
lp

MP3 Format Sound
Velikost: 2,21 MB (2.327.270 B)
Velikost na disku: 2,22 MB (2.330.624 B)
Trajanje: 03:13 minut

Eee … sicer guglam … ampak ne vem, kateri je najprimernejši … lahko dobim link do ustreznega … eeee … ”record” softwara … in še podrobnejša navodila. Prosim? Prosim? Sanja se mi ne, kaj je vzorčenje … itd. itn.

preberi tole…

http://www.mymusictools.com/articles/how-do-i-convert-mp3-to-cda.htm

lp

Aha … najlepša hvala … ampak … to ni zastonj … obstaja kakšen program, ki je zastonj? In kako se to sploh plača … http://www.shrani.si/f/M/1f/3HSH2C7p/burn.png … glede na to, da nimam svoje kartice in sem pod 18 …

Aha … očitno ni treba plačat … ups.

Hmmm … ko kliknem ”BURN” mi CD vrže ven. In ko ga dam nazaj noter, napiše, da gre za prazen CD. Je kdo tako prijazen in mi da še kakšen … eee … koristen napotek?

Okej, okej … uspelo mi je … and I’m so proud … XD

Si prepričana, da sploh imaš zapisovalec, še imaš 2 CD ROM reži, probaj v drugi.

Najlepša hvala, simpl! XD

Aha … po nesreči spregledano sporočilo od martina12 … CD (ZDAJ) preverjeno deluje. In nekaj se je pokazalo … DISKRIMINACIJA! martin12 je bil prepričan, da sem ženskega spola, kar je tudi res, čeprav (razen tega posta) nisem napisala nobene besede, ki bi kazala na to. Že prav … XD

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close