prosim za pomoč pri inštalaciji antivirusnega programa, hvala!
To je brezplačni avira antivirusni program. Sedaj mi je poteklo leto dni kar sem ga imela in ga moram na novo inštalirati. prvič to nisem delala jaz in zato ne vem kako to gre.
Ker sem sama zelo neuka tega, vas lepo prosim za pomoč. Je kdo tako dober, da mi po korakih napiše kaj moram narediti, kot za telebane, ker res nimam pojma kako in kaj, tudi angleško ne razumem najbolje.
Torej najprej moram dat iz programa ven to verzijo, ki mi je potekla in šele nato klilat na to stran, kako pa naprej? Upam,d a si bo kdo vzel čas in mi pomagal.
Najlepša hvala že v naprej.
V meniju “Start” izbereš možnost “Nadzorna plošča”. V oknu, ki se odpre, poiščeš ikono “Dodaj/odstrani programe”, počakaš, da se prikažejo nameščeni programi, z miško klikneš (izbereš) dotični program in klikneš na gumb “Odstrani”, ki se pojavi po izbiri.
Glede namestitve pa tako… Z navedene spletne strani na svoj računalnik preneseš brezplačno različico programa (klik na “Download”). Spletni brskalnik te bo praviloma vprašal, kam naj shrani (Firefox pa bo zadevo shranil v ~\Moji dokumenti\Prenosi).
Ko se program prenese na tvoj računalnik, zaženeš namestitveni program (navadno nekaj v smislu “setup.exe”, ali “imeprograma-xyz.exe”). Pojavi se t.i. čarovnik za namestitev, v katerem se navadno moraš strinjati z licenčnimi pogoji (“I accept license terms and conditions”, oz. kaj podobnega). Večinoma bo zadostovalo, če na čarovniku bolj ali manj klikaš na gumb “Next” (ali “Nadaljuj”) in na koncu “Finish” (ali “Dokončaj”).
Tako, iz glave, če pa se kje zatakne, pa le na dan z besedo.
jst bi pa nekaj vprašala k je ravno taka tema. namreč jst sm si že nekaj časa nazaj instalirala free av in sem samo odstranila staro različico in nato downloadala novo nisem pa restartala računalnika. pred namestitvijo me je program na to opozoril tako da sem ponovni zagon naredila šele po downloadanju in pred namestitvijo. je to kaj narobe? ker bi namreč morala restartat takoj po odstranitvi stare različice.
Načeloma ste lahko brez skrbi. Ponovni zagon je bil namreč potreben zato, da namestitveni program “pobriše stare nastavitve” in podobne zadeve, kar se je v vašem primeru izvedlo, glede na postopek, ki ste ga opisali.
Morda zgolj kot napotek ostalim: naprej prenesite AV na svoj računalnik, nato odklopite računalnik iz interneta, nato odstranite stari AV program in po potrebi izvedite ponovni zagon. Nato namestite novega, po potrebi izvedite ponovni zagon in na koncu spet priklopite računalnik na internet.
Na ta način se boste izognili “neljubim presenečenjem”.
Forum je zaprt za komentiranje.