Povezava računalnik-TV
Zdravo!
Imam grafično kartico GEFORCE MX 40032MB AGP+TV OUT in bi rad povezal računalnik s TV-jem.Izhod iz grafične imam S-VHS,na TV pa scard.Vse to sem lepo povezal,kupil kabel tudi za zvok,vendar se na TV prenese samo zvok,slike pa ne.Potem sem poskusil z nastavitvami v zaslonu-dodatne nastavitve,vendar mi kaj več kot slike, ki jo imam za ozadje na monitorju ni uspelo prenesti.Poskusil sem tudi v nastavitvah grafične kartice,vendar brez uspeha.Edini način da gledam filme na TV-ju je, da na monitorju odprem program Divx,nato ga primem in prenesem na TV.Problem pa je,ker to ne morem naredit tudi z podnapisi.Slišal pa sem da ko naredim povezavo računalnik-TV,se bi mi moralo na TV prenesti isto kar je na monitorju.Prosim svetujte mi kaj naj naredim.
Poskusi še z nastavitvami, kjer izbiraš kateri PAL ti ustreza. Na izbiro imaš namreč cel kup sistemov (PAL-I, pa PAL-B itd) vsekakor pa, še posebej če imaš starejši TV, z NTSC ne poskušaj. Če imaš stari TV z enim samim scart vhodom, boš imel problem tudi, če povezuješ TV z s-video kablom. Verjel ali ne, potreboval boš adapter iz s videa na činč in potem iz činča na scart.
Imam gafično kartico GeForce 7300 GT, lcd monitor in lcd tv Sony KDL-26L4000. Povezava med PC in TV je z SVGA kablom, zvok z posebnim stereo kablom, vse dela OK. Problem je v prenosu dodanih podnapisov; v času prenosa so na PC monitorju vidni, na TV pa ne. Prenos je v poziciji “Clone”
Primer:
Film: Sky.Fighters.2005.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi.avi
Podnapisi: Sky.Fighters.2005.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi.srt
Prosim za pomoč in nasvet.
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.