Najdi forum

Velikost .pst v Outlooku

Pošte (Prejeto, Inbox) imam v XPjevem Outlooku cca 4GB – ali se da narediti .pst fajl, ali ni omejitev fajla 2 GB.

Rad bi to nekako spravil na nov PC, mogoče obstaja še kaka druga varinta ?

Pomembni sta dve stvari:

1. Kateri Outlook imaš – različne verzije Express, 98, 2000, 2002, 2003, 2007, 2010 podpirajo različne velikosti .pst. Če imaš verzijo 2003 s service packom SP3 ali novejšo verzijo težav ne bo, 4 GB .pst brez težav prenesejo, priporočena maksimalna velikost .pst je 20 GB.

2. Kateri operacijski sistem in datotečni sistem imaš – na kateri format je sformatiran trdi disk? FAT, FAT32, NTFS? Če boš prenašal med računalnikoma preko USB ključka je pomembno tudi kako je sformatiran USB ključek. Disk in ključek morata biti sformatirana na NTFS, ne na npr. FAT ali FAT32. Če boš prenašal preko mreže težav ni.

Če povzamem – če uporabljaš novejše verzije Windowsov (od XP naprej) in novejše verzije Outlooka (od 2003 naprej) težav z velikostjo .pst in prenosom .pst med različnimi računalniki ne bi smelo biti. Omejitev na 2GB je bila na prejšnjih sistemih.

Govorim ti iz lastnih izkušenj, tudi sam prenašam .pst med različnimi sistemi kot mačka mlade.

Še moj komentar: ko sem hotel . pst prenašati z zunanjim diskom, .pst datoteke nikakor nisem mogel prenesti nanj (javljal je “not enough space” oz. neko čudno napako). v resnici je bil problem v tem, da je bil zunanji disk formatiran na FAT32, pri tem pa je posamezna datoteka lahko velika nekako do 4 GB. .pst je bil velik okoli 5 GB. Z zipanjem sem ga spravil na nekaj malega manj kot 4 GB, pa je šlo. Če je prenosni medij formatiran na NTFS, potem težav ne bo.

Da ne bo še kdo modroval, zakaj ne gre…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close