Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako pridobit podatke z diska!

Kako pridobit podatke z diska!

Lep pozdrav!

Imam en problem. Oz. sestra ima:) Zaštekal ji je računalnik. Prvo ji je Windows genuine težil, potem je zgleda neke viruse fasala, ker ji je računalnik kar zmrzoval. Zato tudi ni mogla shranit pomembnih dokumentov, ker je sred kopiranja(pečenja) znrznu itd. Kar naenkrat pa je crknilo vse.
Pač na začetku prešteje diske ,ram… in konec – tema. Ni sledu o windowsih.

Zdaj me zanima, na kak način bi se dalo prist do podatkov. Poskusil sem z knopixsom a brez uspeha. Ne dobim fajlov. Kot, da bi bili izbrisani. Čudno. Potem sem spustil chkdsk skozi v recovery console, pa mi javi da so napake in mi prepozna smo pol kapacitete diska.

Imate kak nasvet. Da bi se izognil servisu:)

Hvala lepa. lp

zdaj sm si zapeku še novejši knoppix 6.2, kjer do podatkov v neki starem vmesniku pridem(ala norton commander) , nevem pa z kakimi ukazi kopirat iz diska na ključek . Je mogoče že kdo to počel?

Hvala

Možno, da disk odpoveduje. Lahko bi ga priklopil na drug računalnik in presnel dol, kar se še rešiti da.
Z linux boot cd-jem bi šlo načelom tudi, pa skopiraš na ključek ali zunanji disk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close