Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Mape/datoteke prikazane v obliki »podrobnosti«, …

Mape/datoteke prikazane v obliki »podrobnosti«, …

Pozdrav!

Imam tri vprašanja.

Kako nastaviti, da se bodo mape in dotične datoteke prikazovale v obliki »podrobnosti«. Sedaj se mi odprejo vedno v obliki »ploščice«. Je pa tudi zanimivo, da so nekatere mape že nastavljene v obliki »podrobnosti«, večinoma pa v obliki prikaza »ploščice«.

Ko želim nek dokument shraniti v neko že obstoječo mapo, kliknem na »Datoteka« – »Shrani kot« in se odpre pogovorno okno »Shrani kot«. Na levi strani bi rada imela določeno mapo že prikazano, da bi samo nanjo kliknila, in ne da bi mi jo bilo potrebno iskati na dolg način. Prosim za postopek nastavitve.

Kako nastaviti, da se ne bo shranjevala zgodovina mojih ogledov na internetu. Vem, da obstajajo neki »cookiji, kje jih moram zbrisati, ali lahko kot »amater« še kaj naredim, da vsaj malo zbrišem zgodovino mojih ogledov po internetu, ….

1.) Kateri OS?
2.) Kateri program in katera različica le-tega?
3.) Kateri spletni brskalnik?

________________________________________________________________________________ Če potrebujete pomoč pri izdelavi preglednic, poročil in programske opreme, bom vesel vašega povabila. Več o meni najdete na na http://office.blog.siol.net in na http://www.finance.si/blog.php?id=25 .

Windows 93
Word
Microsoft

Odpri si poljubno mapo v explorerju in si uredi vse nastavitve v njej tako kot ti najbolj ustrezajo, potem pa v meniju explorerja izberi Tools – Folder Options – View in izberi gumb Apply to Folders. Tako bodo vse mape, ki jih boš odpirala v bodoče imele enako obliko, razen tistih, ki bi jih še dodatno ročno nastavila drugače.
Postopek sem opisal za angleške windowse, če imaš slovensko verzijo, si prevedi.

Glede zasebnosti brkljanja po internetu na začetku dela v Firefoxu izberi Tools – Start Private Browsing v Internet Explorerju pa izberi opcijo Tools – InPrivateBrowsing. Tako preprečiš zapisovanje svoje zgodovine.

Za oboje potrebuješ ustrezno novejšo verzijo brskalnika.

Windows 93?

Če sem prav seznanjen si Polkenca zapomnijo nastavitev prikaza map in datotek do določenega števila, kasneje pa občasno pozabijo, kaj želimo – in moramo spet izbrati želeni prikaz. In tako do onemoglosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close