Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Snemanje oddaj s TV na računalnik

Snemanje oddaj s TV na računalnik

Zanima me ali se da posneti film, oddaja s TV na računalnik?
Na voljo imam TV (z digitalnim sprejemnikom in navadno anteno, kabelske nimam) in računalnik.
Če se da: kako se poveže TV in računalnik?
Ali mora imeti kakšno dodatno kartico računalnik? Je mogoče to kaj zveze s TV karticami ali nekaj takega? To verjetno nima vsak računalnik?
Kaj pa programska oprema?
Kaj pa TV ali se da na vsako do priklopiti? Ali pa se to mogoče priklopi na digitalno sprejemnik (zadevo med analogno TV in navadno strešno anteno).

Imam pa XPje

takole na prvi pogled…predlagam USB zunanjo TV kartico, signal razdeliš z delilnikom (BigBang).
Ne vem, ali poleg kartice dobiš še kak program, prepričan pa sem, da je kakšna free varianta tudi na voljo…
Preveri na Googlu in internetnih trgovinah, kaj dobiš poleg kartice…

Jaz sem čisti laik glede tega.
USB kartico to razumem to dam v računalnik. Kaj pa tale delilnik? domnevam, da se to priklopi na računalnik in anteno oz. digitalni sprejemnik? ali pa se mogoče to priklop na TV?

to ti je razdelilec TV signala…mala škatlica (BigBang), ki ti razdeli signal na dva dela…iz nje pa potem napelješ kabel proti USB TV kartici (USB vzemi zato, da ti ne bo potrebno odpirati PC-ja)

LP

Se pravi, da se ta razdelilec vtakne v digitalni pretvornik oz anteno?
Ali je zato uporaben tudi kaki mali netbook?

ne, ne,…

v razdelilec vtakneš antenski kabel, ven gresta dva kabla: en v TV, drugi v TV kartico…

za razdelitev digitalnega signala pa ti mora odgovoriti kdo, ki se spozna na te digi-signale…
mogoče bi tukaj šlo s kakim switchom….sam nisem ziher!

Aha malce že razumem, hvala.
Se pravi, da v bistvu lahko gledam Tv program na računalniku (brez, da je prižgana TV)? In da lahko potem z ustreznim programom zadevo posnamem na disk?
So zakaj takega primerni tudi netbooki? Se da za nebooke nabavit ta TV kartica?
Gledat nameravam potem na ta velikem računalniku, samo tega ne morem priklopit na anteno.

USB TV kartico lahko načeloma vtakneš v vsak PC, ki ima USB vhod (zaželjeno USB 2.0)

LP

Uh, sem pa res tepka, saj res USB kartica pa res povsod paše 🙂
Hvala, bom šla malce v trgovine in preverila kako in kaj. Potem pa verjetno naprej spraševala 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close