NOD 32
Pozdravček!
Pri zamenjavi računalnika so mi naložili NID 32 2.7 Control Center. vse oki in prav, če bi lahko uporabljala , a žal je v angleščini, kar pa jaz ne obvladam (na to sem jih opozorila), prej sem imela slo verzijo. In v čem je težava? Večkrat bi radapregledala moj PC 8čeprav je nastavljeno na avtomatsko pregledovanje) pa ne vem kako in kje kliknik.
ali se da pri tej različici nastavit jezik v kakšne drug (fr, hu, ne… slo)?
Legalna verzija Noda bi bila verjetno v slovenščini. Ker vsi programi nikoli ne bodo prevedeni, se tudi osnovnim ukazom za uporabo antivirusnega programa lahko hitro privadiš – izgled programa je enak.
Lahko pa si namestiš kakšen program v slovenščini. Brezplačen je npr. Avast, ki ga lahko dobiš tule:
Na tej strani se tudi registriraš, nakar boš po e-pošti brezplačno prejela registracijski ključ.
Avast free je boljši od Noda. Nod ima dostikrat false detection.
Hvala obema za nasvet.
ka precej čas sem imela Avasta, lahni pa so mi družinski člani neke trojance sklatili, pa sem pol NOD-a dala ker drugo ni reagiralo.
Imam še eno vprašanje pa ne vem če paše ravno sem!
Na PC-ju imam glasbo, ki mi je všeč in bi recimo kakšen refren rada na telefon dala, da ko kdo kliče se to vklopi. Je sploh to možno in kako? Imam Nokia N95.
1000 x tnx za nasvete
Kar se trojancev tiče je potrebno večinoma pazit kaj se klika po internetu. Zlato pravilo je: če ne poznaš, ne klikaj.
Uporaba Firefoxa namesto Internet Explorerja kot brskalnika je priporočljiva.
Če maš Nerota pač odpreš mp3 datoteko v Wave editorju. Odpre se ti celoten fajl v obliki “sinusa” oz amplitud, izbereš dele pesmi, ki jih ne rabiš narediš desni klik na temu delu in pritisneš cut oz. odreži, če maš slovensko. Ko maš zadevo urejeno, se pravi imaš samo del, ki ga želiš slišati izbereš Save as oz. Shrani kot.., izbereš mp3 ali wav in shraniš pod poljubno ime. Mp3 ti bo zasedel cca 10x manj prostora kot wav.
Ja Fenix, vem to, a kaj ko me ni blo doma pa so mule mele prste zdraven. sem se jih pol rešila pa nimam pojma kako, ker mi je serviser rekel, da je treba vse na novo inštalirat – jaz trma pa ne in sem taki doktor pa oni doktor… in je šlo, vse delalo lepo. Po končanem čiščenju sem pač vse tiste programe, ki jih nisem več rabila odstranila in je bilo vse ok.
ja uporabljam Firefox odkar je na trgu. Pa tudi se poslužujem odprtih (brezplačnih9 programov), le Windovse imam licenčne. Drugače pa OO in sem kar zadovoljna z njim, čeprav še nisem je dovolj vajen, malo se razlikuje od MO pa bom počasi tudi to pogruntala.
Hvala za inštrukcije!
Ajsa
Ce ima nod32 false detection ali je mozno, da virusa (ce obstaja) sploh ne zazna? Ali je to tako, da, ce pokaze, da virus je, da ga v bistvu sploh ni?
Skoz berem, da se mora AV program le redno updatati pa je vse ok. Kako je s tem, je to res?
Kako se nod32 obnese pri keyloggerjih? Se phising zazna kot virus na AV programu?
Kej oziroma kako se nod32 le izklopi (torej je se vedno na racunalniku, le izklopljen) in potem samo nazaj vklopi?
Ali se avast! lahko nalozi tudi na windows 98?
Forum je zaprt za komentiranje.