težava z računalnikom:Napajalnik,Power save mode,resetiranje…
lep pozdrav.Imam kup težav z računalnikom in se sploh ne znajdem več nikjer.Doma imamo 2 računalnika enega žew starega kar nekaj let ,drugega kakšno leto in pol.Stari dela normalno ,no vsaj je do danes,medtem ko novejši pije živce.pred časom se je na LCD ekranu pojavilo Power save mode…zamenjali smo napajalne kable pa je bilo vse isto,sredi dela na računalniku je prenehal delat se pojavil črn ekran in napis Power save mode.odšel sem tudi kupit novo grafično kartico saj sem večinoma prebral da je najverjetneje kriva grafična kartica,vendar zaman,vsa stvar se je ponavljala,menjal kable najmanj 10x iz starega računalnika na novega in končno ugotovil da ni napaka v kablih in niti ne v grafični ampak kje drugje,kje se mi niti ne sanja.stanje je takšno da se računalnik po 10 minutah nekje ugasne,kot da bi se želel resetirat sam od sebe vendar ga ne zažene po parih sekundah se spet resetira in to lahko traja cel dan.Nato izklopim napajalni kabel pustim kakšnih 15 minut in ponovno vklopim in takrat se posttavijo Windowsi vendar spet samo za nekje 10 minut,in ko se poizkuša zagnati oz kot da bi se resetiral se sliši nekakšno pokanje v računalniku…kot tktktktktktktktk…ko izklopim iz napetosti prekine,ta zvok se pohjavlja sedaj vedno ko se ugasne sam od sebe.
Danes sem poizkušal še zamenjati napajalnika iz računalnikov vendar neznam ali pa ne gre,starejši ima 20-pin kabel za napetost novejši pa 24-pin in sploh nisem poizkušal ker sem na oko videl da ne gre…sem pa verjetno sedaj na starejšem računalniku nekaj zafrknil..ko ga vklopim se na napajalniku ne vrti ventilator,na novejšem računalniku se vrti skozi…in ne vem ali se mora skozi vrteti ali je to normalno da se na starem ne vrti,dela pa računalnik zaenkrat brez problemov niti se mi zdi da se ne greje kaj več kot prej,z novejšiom pa nevem kaj naj naredim.Kakšna pomoč bi bila dobrodošla.Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.