IE8 in fotke
Tezili so mi sto na uro, naj si Internet Explorer 6 ze koncno povozim z IE8 in sem ga. Zdaj imam pa problem, ker mi na nepremicnine.net noce vec shranjevat fotografij. Zanimajo me nepremicnine in si velikokrat shranim fotke zanimivih stanovanj, danes pa nikakor ni slo. Mi kdo svetuje, kako v IE8 doseci, da bi lahko shranila fotke s te strani? Hvala za vsak nasvet.
V IE6 je bilo tako, da sem kliknila na fotografijo, ta se je odprla v novem oknu, v tem oknu sem kliknila z desnim gumbom na miski in se je odprl en mali kvadratek (kot eno novo mini okence), po kliku na ta kvadratek pa se je pokazala moznost Shrani sliko kot. Zdaj pa je vse nemo, ne glede na to, koliko klikam po fotografiji.
Recimo, zdaj sem kar eno fotografijo zbrala, ni nic posebnega, ampak kako jo shranit:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine_slike.html?pic=895312.jpg&detail=5320732
P.S.: Ta oddaja z Murkotom je bila pa ena najbolj dolgocasnih!!!
Ne gre, nekaj je narobe, ker ne gre niti na IE8 niti na najnovejsi razlicici Firefox, kot ugotavlja Tajfun. Sem pa dala poskusno isti link nekomu, ki ima IE6, in shrani fotko brez problema, se pac tisto majhno okno odpre, kjer se klikne potem na disketko. Ne razumem, kaj je v IE8, da tega postopka ne zaznava.
Tajfun, na osnovni strani se res dajo fotke shranit, ampak tiste so tako majhne, da jih je brezveze shranjevat, ker se na njih nic ne vidi, nobena podrobnost.
A lahko se podvprasanje, kako lahko znova nalozis starejso verzijo IE na racunalnik? Sem vceraj poskusala in snela prek nadzorne plosce, dodaj/odstrani programe IE8, pa mi javlja racunalnik, da se vseeno detektira novejso verzijo in da mi ne more nalozit IE6 SP1 (sem ga snela na Microsoftovi verziji). Ko sem sla gledat po netu, sem videla, da nekdo v tem primeru svetuje, naj se z racunalnika prej odstrani SP3, ampak tega se pa ne bi sla.
Kako tega vraga od IE6 SP1 spet spravit na racunalnik?
Velikokrat je le z javaskriptom onemogočeno shranjevanje. Lahko pa potem pogledaš izvorno kodo, poiščeš tam pot do silkice in jo direktno skopiraš v naslovno vrstico. Primer:
http://picbase.turbosist.si/slonep_oglasi2/895312.jpg
Ah saj se da, samo nepremičnine imajo pač tako napisano spletno stran z css-ji.
Rešitev:
– odpri raziskovalca
– postavi se v željeno mapo – npr.: slike – fulll luštno stanovanje
– odpri tisto povezavo katero si zgoraj napisala
– z miško 🙂 se postavi na slikco
– pritisni levo tipko na miški 🙂 in jo drži
– ko še vedno držiš levo tipko na miški – slikco enostavno odnesi v raziskovalca, kateri je odprt v ozadju
– potem pa levo tipko spusti
– sistem ti bo napisal:
Ali želite datoteke premakniti iz tega področja bla bla bla bla
– ti samo potrdi s klikom na napis Da
pa si bo sistem sam shranjeval slikce, oz. sam skrbel za poimenovanje..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.