Najdi forum

OUTLOOK – zaklepanje?

ali obstaja kakšna varianta, da se zaklene / zaščiti outlook, da se ga lahko zažene samo z vnosom kode?

Imam PC stalno prižgan, ne bi pa rad, da mi otroci brskajo po pošti…za ostale programe sem poskrbel (eMule:-))!

LP & Hvala!

Prej ali slej bodo otroci toliko zrastli, da bodo znali obiti vsako tvojo zaščito, če jim boš pustil dostop do svojega uporabniškega računa. Oziroma še huje, posneli ti bodo tvoja gesla in se niti ne boš zavedal, da ti brskajo po zasebnih stvareh.

Svetujem ti, da kreiraš nov uporabniški račun za otroke, na svojem računu pa nastaviš ohranjevalnik zaslona tako, da ti po n minutah tvoje neaktivnosti zaklene zaslon in zahteva logiranje.

Aha, še to bi dodal – zaščita, ki jo je Microsoft vgradil v Outlook – kriptiranje gesla za dostop do email računa ali dostop do lokalnih mail datotek in kriptiranje lokalnih mail datotek je na bolj šaljivem nivoju. Razbiješ jo v relativno kratkem času.

hvala za nasvet, ga bom upošteval, ko otroci pridejo nekje do 10.leta starosti :-)))

mi lahko zaupaš, kje poiščem to kriptiranje gesla za dostop….

Hvala

J.

Mail account password (geslo za email račun) je shranjeno v registry. Geslo za dostop do lokalnih mail datotek (.pst) je shranjeno v teh datotekah.

Oboje poiščeš z namenskim programom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close