HP prenosnik zamrzne po 1 min.
Nov problem; imamo prenosnik HP, ki zamrzne po 1 min.
TIma naložene XP z licenco, pred tem je imel že naložen Windows 7.
En mesec je v redu delal.
Kolega mi je svetoval, naj naložim HP gonilnike, ki baje manjkajo.
A ker zamrzne po 1 min., ne morem storiti nič, niti naložiti HP gonilnike niti na novo vse instalirati (XP).
Kaj mi še lahko svetujete?
Tudi eden izmed naših laptopov je HP (že drugi) in zgleda da pri teh HP-jih ni vse kot bi moralo biti, predvsem v nižjem cenovnem segmentu, tja do 600€.
To da zmrzne, je možno da je pri instalaciji windowsov šlo kaj narobe. Lahko pa da je slab RAM ali pa kaka druga napaka na osnovni plošči. Najbolje je probat z novo instalacijo windowsov Če z licenčnimi ne bi bilo bolje, pa se lahko proba še s kakimi novejšimi piratskimi XP-ji. Če bi takrat tudi zmrzoval, je prenosnik zrel za servis sploh če je še pod garancijo. Zmrzovanje zaradi neinstaliranih gonilnikov se ne sme dogajat, res pa je, da je pri HP-ju nujno naložiti gonilnike za njegovo strojno opremo, ker bo sicer prenosnik neizkoriščen. Res pa je, da se po instalaciji njegovih gonilnikov čas nalaganja windowsov zelo podaljša, a pri standby ali hiberniranju to niti ni več problem..
Ljudje poskušajo marsikaj. Kupijo računalnik s prednaloženo Visto ali sedmico – vse lepo teče in deluje. Čez nekaj ur/dni si zaželijo dobre stare xp-je. Tukaj se pa ponavadi začnejo težave. Po opisu sodeč gre za novo mašinco, torej nimaš kaj premišljevat. Na servis z njim. Najbrž bodo zamenjali plato. Drugače pa so s HP-ji res ena sama jajčka. Vesel sem bil edino enega starejšega, kjer se je po pritisku na F11 lepo naložil nazaj z Windowsi in vsemi gonilniki – medtem ko gonilniki u njihove strani sploh niso ‘prijeli.’
Osebno se HP-ja izogibam že na daleč.
Forum je zaprt za komentiranje.