Najdi forum

no danes grem končno kupit tole stvarco in me zanima katerega naj kupim, ke rvidim, da je cela poplava enih imen teh routerjev…eni pravjo, d amore bit nujno iz antenco, drugi, da je čist vseen…potem spet polsušam, da more bit ne vem kakšen zarad tega ker, hočem met net tudi v mansardnem delu hiše, itd…

kašen dober nasvet še od vas????

najlepša hvala

Če ne boš želela štrika vlečt za sabo, bo skoraj zagotovo moral imet antenco ali celo tri 🙂 Ženske ste pa res navihane, a ne a ne?

Te robe je res toliko, da se človek ne znajde.

Vsekakor kupi brezžični ruter, glede antenc ali ne, je pa po mojih izkušnjah pri dometu bolj ali manj vseeno. So pa zunanje antence ob nezadostnem dometu enostavno zamenljive z večjimi z večjim dometom.

Obstaja novejši standard za brezžične ruterje, ki se mu reče draft n, če imaš optično povezavo v internet ali, če hočeš zelo hitre povezave med svojimi računalniki, si kupi takega, drugače pa bodo starejše verzije po standardu g in b čisto v redu. Nekateri dražji ruterji podpirajo tudi gigabitno žično povezavo med lokalnimi računalniki, preveri, če to potrebuješ. Drugače je pa zanimiv dodatek ruterju USB priključek v katerega lahko vtakneš USK ključek ali zunanji disk do katerega lahko dostopajo vsi lokalni računalniki na mreže.

Praviš, da “danes greš” kupit ruter. Pri taki robi priporočan nakup preko interneta, ne v trgovini.

u matrno sej sem vedla, da bo vse narobe…..šla v harvyja ker pač dans pride mi človek to zmontirat in prodal so mi lynksysa ert54gl…in zdej kokr berem SISTEMCA tole ni lih najbolš

da razložim…prenosnika mam za 1.800€ ne vem a je to važn al ne…potem naprej…net čm met tud v mansardnem delu hiše…na router bo prkloplen stacionarn pc, prenosnik in ps3…stacionarni pc je nadstropje nižje in tam bo zdej tud ta router….in če berem spet sistemca bi men pc deloval hitrej če bi kupila kterga druzga routerja…je pa res da tle še nimam optike mam pa amisov net do 10mb…

Linksys ert54gl? ali wrt54gl? Za ert še nism šlišal.Če jeWRT54GL je čisto vredu,res da je starejša verzija standard g in b je pa tudi brezžičen(wireless) tako da ga lahko povežeš brezžično ali pa tud z kablom.Včasih je bil med boljšimi dokler niso prišli novejše verzije draft n kjer imajo hitrejši prenos podatkov glede na tvojo povezavo je dovolj.

ja zatipkala sem se wrt54gl je…ja ok za zdaj je dovolj, ampak sem danes klicala na amis in me lahko komot priklopijo na optiko…torej…sem naredila nič…bo treba po nov router tega bomo pa nekam prodal :)))) …. in kakšnega naj zdaj kupim, da ga ne bom spet kje usrala????

ja zatipkala sem se wrt54gl je…ja ok za zdaj je dovolj, ampak sem danes klicala na amis in me lahko komot priklopijo na optiko…torej…sem naredila nič…bo treba po nov router tega bomo pa nekam prodal :)))) …. in kakšnega naj zdaj kupim, da ga ne bom spet kje usrala????

Ja in kaj je s tem narobe ?? Saj ti bo delal, optična povezava pa najbrž tudi ne bo
imela hitrosti 100 mega, ali kaj ??
Ne vem zakaj bi ga menjala ?

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Saša brez panike, ruter, ki si ga kupila je čisto v redu, so pa za njim na tržišče poslali že dve novejši generaciji, ki bi bili verjetno bolj usklajeni z tvojim “laptopom za 1800 EUR” . Če ne potrebuješ tistih stvari, ki sem jih omenjal zgoraj (usb priklop diska ali ključka, gigabitni internet v hiši) bo kupljeni ruter čisto dovolj za tvoje potrebe.

Torej edina pomankljivost tvojega ruterja je dejstvo, da je maksimalna hitrost brezžične povezave 54Mbs, medtem, ko bi ti novejši ruter omogočal 130 Mbs. Ker omenjaš Amis, ki ponuja maksimalno optiko do 50 Mbs, je tvoja izbira čisto v redu, še posebej, če imaš sedaj 10 Mbs povezavo in ne boš preklopila na optiko.

Glede “laptopa za 1800 EUR” si verjetno lahko brez skrbi. Ima vse možnosti da se poveže z tvojim ruterjem nadstropje nižje, saj so ti za ta denar verjetno prodali tak model laptopa, ki podpira brezžično povezavo.

To je ena od stvari, ki sem jih omenil v svojem postu zgoraj. Če kupuješ robo preko interneta jo lahko brez težav vrneš in ti povrnejo denar. Torej v primeru, da nisi zadovoljna z dometom, enostavno vrneš ruter in nabaviš drugega. To v običajnih trgovinah ne gre tako enostavno.

sej ponavadi kupujem prek neta, vendar čez noč ne bi dobila routerja prek neta…problem je, ker sama routerja nisem znala nastavt je pač kolega imel čas ravno včeraj potem pa spet nekaj časa ne, ker je plno zaseden zato je bil potreben nakup na hitro…škoda da malo nepremišljeno…bi mogla že prej na forum vprašat…

hvala vsem za odgovore…

Ehm… Daj gor tomato firmware pa ti lahko lavfa tud optiko 50/50 čez s(eveda preko kabla)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close