Gmail – ip
Spet jaz 🙂 spet imam eno vprašanje. Namreč na gmailu spodaj, ko imaš možnost preverit svoj ip sem imela vedno do zdaj ip ki je imel prvih šest št. istih vsakič ko sem se vpisala na mail, recimo: 123.456 … Danes pa vidim drugačen ip. Ali to pomeni, da je nekdo vdrl v moj mail? To se je zgodilo približno tri ure nazaj. Zdaj pa je ip spet isti kot je bil vedno. Ali se da kje preverit ali je bil to moj ip ali od nekoga drugega?
Torej svetovna panika, za katero je običajno kriv sam uporabnik.
Najprej razmisli – ali se takrat bila na gmail-u, ali ne.
Si se kje pozabila odjaviti – skratka – malce miru, ter trezen razmislek..
Če nisi – potem ti je pač nekdo vdrl v e-pošto.
priporočam, da takoj zamenjaš geslo – pa ne prosim pisati imen otrok, mož, živali, loverjev
in podobno, ker je to lahko odkrit.
Po nastavitvah – pa tudi preglej vse, ali ti je kdo kaj spreminajl (ukradel identiteto.), oz.
kar se zadnje čase dogaja – ukradejo sporočila (priponke) in potem izsiljujejo – torej pamet v glavo..
za te stvari so vedno krivi samo uporabniki..
Odjavit se nisem pozabila nikjer.
Ja, v tistem času sem bila prijavljena. Zdaj je spet isti ip kot je bil vedno. Ali je možno, da se mi je samo enkrat oziroma dvakrat “spremenil” ip? Saj drugače se tudi spreminja, le da je prvih šest številk vedno enakih. Dvakrat pa so bile popolnoma druge številke.
Mene pa se nekaj zanima glede gmaila, na klepetu kako nastavis, da si nedejaven (tista urica)? Vem, da se to avtomaticno prikaze, ko si nedejaven, vendar mene zanima, ce lahko dolocis vmesni cas? Meni se recimo vedno pokaze urica po 15 minutah nedejavnosti. Zanima me, ce se to da spremeniti, recimo na 5 minut ali na pol ure,…? Namrec ne najdem te opcije.
Forum je zaprt za komentiranje.