Najdi forum

WinExplorer blokira

včeraj pozno zvečer sem poskušal prilagoditi podnapise v nek nesrečni film (Rob Roy) s programom Subtitles Workshop…itak da mi ni šlo (ima mogoče kdo navodila za telebane za Sub.Work.?). Ko sem spravil podnapise na disk, pa se je začelo:

kadarkoli sem odprl disk (imam 2: na enem programje, na drugem datoteke, filmi, ipd.), mi je le-ta zablokiral takoj, ko so se pokazale ikone vsebine diska. Ugasnit se ga je dalo edino z TaskManegerjem. Opozorila, ki so se pojavljala so v priponki…

Za vsak slučaj sem pobrisal film in podnapise, a disk mi še vedno blokira (smetnjak je izpraznjen).

Med eventi je nekaj errorjev, samo ne štekam ravno, kaj pomenijo…Lahko kdo to pogleda in pove, kaj naj naredim, da bom disk spet lahko nemoteno uporabljal?

Windows XP pro SP3, vsi updejti,…

hvala!

To sranje je meni nič kolk živcev požrlo ampak se mi zdi da je bil šele sp1 ,kaj sem potem naredu nevem čist točno. To je ena hiba v windowsu, se mi zdi da je to delal ko sem odprl windows explorer in to samo tista datoteka ko so bili filmi not in povrh tega so bile ikone kot slikce da si videl slikco iz tistega filma. Poiskusi prvo če ti bo ratalo da ko odpreš tisto mapo da nahitro preden ti zablokira spremeniš da ti nebo pokazalo slikce ampak samo ikono tistega playerja kateri ti odpira filme.Ker ko odpreš explorer ti čekira vse filme in takrat se to blokira.Virusa s tem sigurno nimaš ker ga tud jaz nism imel. Našel pa sem tole in poiskusi ta DrWatson (to je exe fajl sestavni del windowsov ni kak virus) onemogočiti.
Link
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;188296

Pomagalo je, da sem v TaskManagerju izklopil Dr.Watsona…nahalo blokirat takoj! Po resetu, trenutno še vedno dela OK, zgleda se tisti Dr ni spet obesil…
OK, najprej hvala, sedaj pa nova vprašanja:

1. kva hudiča sploh dela ta Dr.krnekiWatson in ali obstaja stabilna free alternativa, ki se ne bi toliko obešala?

2. tega Dr-ja sicer nisem čist zradiral (po tistih navodilih), na disk me pusti, sem pa sedaj opazil, da dosti počasneje reagira (se obesi za kako minuto ko odpiram mapo na istem disku). Je tole povezano s tem dr-jem?

3. ob prenašanju datotek na drugi disk (ziher-je-ziher, v planu sem imel format diska) sem opazil, da ene ne morem prenesti (lahko copy, ne gre cut). Gre za nek film; javlja mi, da do njega dostopa en program: se da kako izvedeti kateri program, oziroma če ne, kako film zbristi (zdej mi je vse sumljivo, kar zmrzuje ali ne dovoljuje brisanja)

LP & HVALA za pomoč
Kawa

Da boš vidu kateri program ti ne dovoljuje bristati ali prenesti filma drugam uporabi ‘unlocker’
http://ccollomb.free.fr/unlocker/
Instaliraš program,se ti namesti in npr. ko hočeš določen fajl ali film zbrisat katerega ti ne pusti brisati klikneš nanj z desno miškino tipko in se ti pokaže spustni seznam kjer vidiš kateri program ti to zadevo blokira in ga ne pusti brisati, kjer lahko potem določen program izklopiš in itd…
Kaj je pravzaprav ta DrWatson,ne vem glih točno sam vem da je ta zadeva sestavni del Windowsov in ga najbrž ni mogoče kar tako brisat,lahko pa ga onemogočiš.Mogoče ti bo kdo drug kaj več povedal okoli tega. Morda lahko probaš še enkrat windows formatirat in na novo naložit ga, morda ti bo potem kaj drugače delal.Je pa še varianta da to mapo kjer imaš filme ne odpiraš z windows explorerjem ampak z Total Commander-jem.Tam ti to sigurno nebo delalo.
http://www.filehippo.com/download_total_commander/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close