Najdi forum

Ga uporabljate, kake so izkušnje ?
Nekateri se baje precej pritožujejo da ni točen, itd…

Mi imamo doma Tomtom-a in je super. V službenem avtu imamo Garmina in nisem tako zadovoljna. Tomtom se mi zdi preglednejši, zemljevide ima lepše, je bolj precizen in še hitreje izračuna novo pot, če fališ prejšnjo.

Je pa res, da sedaj, če grem kam prvič, si ne predstavljam več brez GPS-a. Prej sem vedno morala buljiti v zemljevid, spraševati ljudi na cesti (prvi ti pove eno pot, drugi drugo, tretji čisto neko novo), še posebno ponoči, ko nisem imela koga vprašati.

moji sodelavci so vsi navdušeni, jaz pa ne najbolj
kadar ga dobim v roke, ali:

– noče delat (zmrzne, ko začne iskat cilj)
– nima dovolj natančnih map (Adria route je bolj tak tak, za SLO in CRO zelo pomanjkljivo. sploh, ko te po napačni smeri zapelje v enosmerno ulico, dosti naslovov sploh ne najde)
– išče zelo čudne poti

skratka… do sedaj mi ni prišel najbolj prav

Imamo tom tom in dela v nulo, originalna navigacija v avtu fali 100 na uro in 10 minut računa novo pot ali pa popizdi, da je treba obrnit. Z izposojenim Garminom pa smo šli na Hrvaško in je zahajal za 500m – te je šibal na izvoz, ki je bil že pol km mimo in to celo pot. Kot tretjo varianto smo potem kupili eno a la Garmin no name zadevo, ki spet šiba v nulo, je natančna, vse nove poti vrisane.
Slabo izkušnjo imamo z original vgrajeno navigacijo v avtu in z Garminom.

Pozdravljen!

Osebno uporabljam Garmin Nuvi 250W in sem zelo zadovoljen, pred kratkim je bil v akciji za 179 Eu! Baterija mi drži 5 – 6h, vedno sem še točno prispel na določen kraj, ima za normalnega uporabnika dokaj velik zaslon, pregleden meni in skratka vse kaj rabiš za navigacijsko napravo!

LP Shirane

P.S Zraven tega pa je požel tudi mnogo nagrad med drugim v revijo Connect,
Emporio, Navi Magazin, PC Go!

Pozdravljen!

Osebno uporabljam Garmin Nuvi 250W in sem zelo zadovoljen, pred kratkim je bil v akciji za 179 Eu! Baterija mi drži 5 – 6h, vedno sem še točno prispel na določen kraj, ima za normalnega uporabnika dokaj velik zaslon, pregleden meni in skratka vse kaj rabiš za navigacijsko napravo!

Tudi mi smo kupili tega in zelo zadovoljni, dokupili smo še karto tako da dela točno in hitro, zaslon je odličen, ker je velik…

Imam mobile varianto in za enkrat zadovoljen. Dela natančno, nisem pa ga še preizkusil v kakšnih bolj zakotnih krajih. Mogoče ga malo zmede, če se pelješ mimo cilja. Ko ga ponovno zaženeš, dela OK. Tudi radarje in omejitve kaže točno tam, kjer v resnici so.

Če se hočeš zgubit, potem imej Garmin. Jaz sem zadnjič iskala eno božje selo pri Igu. Tako sem se zgubila, da sem na koncu čisto popenila, prvega vprašala in seveda brez problema našla. Garmin pa me je vodil kar nekje.

Pa ko sva šle s hčerko v Italijo, za popenit. Seveda pa super najde stvari, ki jih že poznaš in veš, da je treba npr. na Topniški iti naravnost na Samovo, čeprav ti reče zavij levo (prečkaš Dunajsko).

No, saj moji sodelavci službeno največ uporabljajo Garmina in vsi so mi ga odsvetovali zaradi podobnih razlogov. Recimo – čez 50 m zapeljite levo, pa je bila enosmerna, ipd…

Jst mam pa nokio 330 pa tut dela k urca

jaz tudi navijam za tomtoma, ker sem imel tudi garmina. razlika je kot noč in dan. tomtom me še nikoli ni napotil v enosmerno ulico, zemljevide ima zelo natančne in pregledne. najbolj se vidi, da ima zemljevide, kot je treba, tukaj v sloveniji in na hrvaškem, kjer garmin pogrne na celi črti.

Ali je ta tomtom tudi v formatu kot Garmin, ali je to na gsmjih ? Nekaj sem iskal po iskalniku, pa…

Pozdravljen!

Ne ima tudi zaslon 4.3 Zoll (TomTOm XL Regional)!

Dokaj nazorno prikazan test:
http://www.gpsmagazine.com/2007/06/garmin_nuvi_250w_review.php?page=all

LP Shirane

Hvala !

:)))
Izgubite se zaradi slabih zemljevidov in ne zaradi škatlice, ki te zemljevide predvaja.

Ja in zaradi tega, ker ne znajo upravljati take igračke. Sem šofer kamiona in uporabljam Nuvi 660 in lahko rečem, da me nikoli ni zaj*** tako v Sloveniji kot drugod po Evropi. Edino res pa je, da moraš imeti prav nastavljeno, da te ne pelje po kakšni ozki cesti, kar lahko postane za kamion malce problem….

LP

Jest bi ga za na kolo rabil. Zadnjič sem šel kar po glavni v Kranj. So vsi neki trobl…

Klinc pa Garmin, ga uporabljam že kar nekaj časa (nuvi 760).
Zadnjič sem šel v Linz, pa me je lepo pripeljal do ulice, ampak
ne do tiste bajte, kamor bi moral, temveč do sosednje.
Najbrž “glupi” garmin ni vedel, da so medtem tisto bajto podrli
in sem moral celih 10 metorv iti peš – groza vam povem 🙂

drugače pa še nikdar nisem imel težav z njim – vedno – točen,
seveda sem si pred začetkom poti vzel tistih nekaj minutk, da sem
ga pravilno sprogramiral in to je tudi vse.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Problem z Garmini je le zato, ker folk ne posodablja map. navigacija ne more biti boljša, kot so mape v njem…mimogrede, imam enega novega 660 za prodat z mapami vse Evrope + Adriroute.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Zdravo.
A veste,da sem kr mal negativno presenečen. Namreč,sem kot lastnik N95 naložil garmina adria route,a ga hudo veliko še nisem v praksi preizkusil. Morda na relacijah,ki jih poznam. Ponekod precej v redu,ponekod pa res malo vprašljivo.
Skratka,kot vidim,zna garmin dokaj ponagajati,jaz pa sem mislil,da je taboljši.
Torej,eni hvalite tom tom-a. Če je res toliko boljši,a morda kdo ve,če se dobi na n95? Če je res tako boljši,mi ne bo žal denarja,ki ga bi odštel zanj.
No,pa lep dan/teden vsem.

N95 ima preslab GPS sprejemnik, da bi na osnovi tega ocenjeval kakovost map.Pa tudi najnovejše mape je potrebno naložit, kar je večinoma izjema.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sledila sem vaši temi…ampak šele sedaj, ko imam Garmina v rokah + Adria Route SD…ker sem naletela na težavo:)

Kupila sem karto Adria Route na SD kartici – povedali so mi, da je lažja nastavitev, saj kartico daš le v Garmina in to je to, pri CD-ju pa je ves postopek potreben….toda meni to tako na easy ne gre.

Kje je problem? Ne vem in to je najhuje!!!

Vstavila sem kartico SD in Garmin deluje, ampak me še vodi po starih cestah, ki jih že 2 leti ni…(primer Maribor-Pobrežje – krožni prometi). Tako sem hotela Adria Route nadgraditi na spletni strani . Sledila sem navodilom, da si programček preneseš na računalnik – to mi je še šlo, sem ga shranila kar v eno mapo, kaj pa naprej? Hotela sem ga zagnati, pa mi napiše, da ne najde itd.itd…skratka ne gre…. Seveda sem navigacijo imela s kablom povezano z računalnikom….

Kje je problem? A morda kdo ve???

Saj ti lepo piše:
Nadogradnja AdriaROUTE karte:

Za nadogradnju nove verzije AdriaROUTE karte potrebno je skinuti dolje navedeni file na vaše računalo, spojiti vaš uređaj s umetnutom AdriaROUTE SD karticom na računalo ili umetnuti SD karticu u čitać SD kartica. Pokrenuti skinutu datoteku dvoklikom na nju te odabrati disk/uređaj pod kojim je SD kartica prijavljena na računalo. Updater će nakon toga sam završiti proces.

Izbrati je potrebno le črko pogona, pod katerim je kartica prijavljena na računalnik.

Ja, pazi na to, da izbereš lokacijo kartice, ne pa naprave Garmin! prikazujeta se namreč kot dva ločena pogona(kar tudi sta).Drugače pa je Pobreško krožišče vneseno že v verzijo 2.0, tako da si dobila res staro karto.

Pero, tem navodilom sem sledila in ugotovila, da očitno nimam SD kartice prijavljene na računalnik, saj se mi noben pogon ne prikaže (ne za kartico, ne za Garmin). Tu je torej problem!
Kako se kartica prijavi v računalnik?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close