Najdi forum

lp

prosim ne me obsojat! samo bi rad informacijo oz. vaše mišljenje kolk naj kasiram. vem, da je to prepovedano delati, ampak to itak vsi delamo.

znanec bi rad, da mu posnamem nekaj muzke (mešano) z neta na cd, ker sam nima časa pa niti se ne razume tolk na pc zadeve. rekel je, da mi plača, meni pa vsak € prav pride, saj sem brez službe.

torej muzko in filme ipd. bolj ali manj vsi pobiramo prek torentov na pc. to pa, da jaz prepečem na cd in zakasiram znancu, pa je le najina stvar. v življenju se na črno marsikaj kasira in zakaj potem ne bi še jaz, ko sem itak brez joba. glede na to kaj vse se dela v danšanjem svetu, mafija itd., v primerjavi s tem bo to moje dejanje nič (če bom sploh napravil, ker se še nisem dokončno odločil).

zanima pa me za koliko bi vi to delali? prosim za konkretno ceno.

nekdo mi je rekel, da je 5 € na cd čist fajn, zadosti, drug mi je rekel, da on tega še za 20 € ne bi delal. med 5 in 20 € pa je že precejšnja razlika in sem zato v dile,mi, zato sprašujem vas za koliko bi to napravili. sam nimam veliko muzke z neta, tako da bom to moral vse iskati za znanca, na podlagi njegovega spiska želja. moral bom posikati, dol povleči s torenta in prepečti na cd. za vse to koliko bi vi zaračunali?

hvala lepa in lp.

Moja ura je vredna 50 €, potem pa preračunaj…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

kdor nima greha naj prvi vrže kamen 🙂

eeh!

kaj želiš s tem povedati?

konkretno prosim mnenja in cene

tnx, lp

S tem sem želel povedati, da sam veš, na koliko se ceniš. Če si pripravljen delati za 5 € na uro, pač postavi takšno ceno, ne?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

če pozabiš na (ne)moralnost takšnega dejanja, potem bi rekel, da pošteno ovrednosti svojo uro dela (pa ne kot dr. Pero, ki zasluži 50€/uro), kakšna je cena ploščka tudi veš, če hočeš zakomplicirati, dodaj še kakšen cent ali dva za uporabo računalnika in to je to.

Sam naj se odloči, koliko bo nagradil tvoj trud. Potem boš videl, ali bo še kdaj dobil kakšno musko od tebe – ali pa nikoli več.

napisal sem, da mi ponuja 5€ na cd in ne na uro!!!!

Če že imaš glasbeno zbirko, bi morda še šlo. Če pa se boš zamudil še z iskanjem, naj si za tak denar glasbo preskrbi kar sam 🙂
Jaz frendom običajno brezplačno posnamem glasbo, ne splača pa se jih preveč razvajati s tem, ker se hitro navadijo in mislijo, da si brezmejna zakladnica glasbe – samo pomigajo, pokličejo, pošljejo mail: in – voila – že se želeni komadi vrtijo v avtomobilu ali na žurkah. Ponavadi niti praznih cd-jev ne kupijo. Tko nekako gredo te stvari. Dobrota je sirota!
Podobno je z odpravljanjem težav na računalnikih: popraviš enkrat ali dvakrat za majhen denar ali free, pa že mislijo, da si hišni serviser. Ko greš k avtomehaniku, samo pihne v mašino, pa si ob 100 evrov. Hja, tko je to… znanje se plača! Vsak sicer sam ceni svoje delo. Če ne ceni sebe, niti zaračunati ne zna. Zanimivo je tudi, da tudi v računalništvu večina uporabnikov bolj ceni ‘dražje mojstre’ kot brezplačne guruje. končni efekt pa je navadno isti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close