Ikona My computer
Hejhej!
Spet potrebujem vašo pomoč. Na namizju sem vedno imela ikone recycle bin, my documents, outlook,… pač te, ki so standardni. Zdaj pa mi je ikona My computer čudežno izginila z namizja. Ok, ziher sem kaj takega naredila:-) Nisem je vrgla pomotoma v smeti, tam je ni, edino, kar sem počela v zadnjem času na rač, je bila defragmentacija, da bi mi rač. malo bolj hitro delal itd.
Ikono My computer enostavno moram imet na desktopu. Ker mi rač. nove opreme (npr. usb, cd) ne zazna v novem pojavnem oknu, moram do njih vedno dostopati prek my computerja. Zdaj sicer to storim prek Windows explorerja, ampak to ni isto. Kaj naj naredim?
In še tole: desno spodaj v vrstici start… imam par ikonic, ki jih redno uporabljam (word, namizje, internet…). Zanima me, zakaj moram imeti ikono Show desktop na namizju (torej tam, kjer bi rada imela My computer spet) – če jo namreč tam zbrišem, izgine tudi ta v spodnji vrstici. Pa na desktopu se mi zdi nepotrebna, tam je nočem. Hvala!!!!
ne vem ..takšne stvari je treba videt..
načeloma, je po mojem tale defrag premikal datoteke in nekaj ni šlo kot bi blo treba..da nimaš my computer!!??
predvsem pa kaj imaš XP/Vista/linuxa verjetno ne?..
tole je za XP:
ali pa si kaj (nevede) šarila po nastavitvah: pojdi na Start /v control panel/nastavitve- zaslon-tema namizje-(spodaj) prilagajanje namizja-splošno- in tam obkljukaj kaj ti manjka..
upam da bo šlo..
lp
Maaaa, kaj naj rečem – briljiraš!! Za mene je to prav čudežno, kako lahko kdo tako obvlada eno mašino, katere najljubši hobi je, da kaj štrajka:-)
Imam xp, ja, joj, sem čisto pozabila omenit, čeprav je to taka nuja na tem forumu kot ime & priimek sicer:-)
Kako pa naj zbrišem “show desktop” ikono z namizja, da bi mi vseeno ostala v spodnji vrstici?
eni smo pač bli primorani poznat:
DOS
W3.1
W95
W98
WNT
W2000
WXP
pa še kaže…na slabš..hehe
torej..
pojdi na namizje desni klik, new..pa nova bljižnica..
pojdi v documents and settings..
najdi tvoj username, npr: MIHA
pojdi na aplication data
pojdi na microsoft
pojdi na Internet explorer
pojdi na quick lunch
tam najdeš show desktop..
ta bo na namizju..
potem ga preneseš/move/z miško ga zagrabiš- v spodnjo vrstico..
potem lahko izbrišeš tistega na namizju..ker ga bo vseeno nekako “pozabil” na namizju..
morda je kakšna druga varinata, če kdo ve..??
lp
Forum je zaprt za komentiranje.