Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Vaš komentar prosim na plemenske konje :)

Vaš komentar prosim na plemenske konje :)

Podavljeni!

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….

saj ni za verjet…..Grrrrr……..

Na neki srednji šoli v MB (nočem deklati antireklame, čeprav bi bilo mogoče TOKRAT dobro) sem pomagala eni dijakinji v pripravi na popravnega iz kemije. Kar je bilo vmes ni zanimivo…

Kar sledi pa je: ko doma ponovno vtaknem USB ključek v slot se prebudi NOD32 z obvestilom da je v dveh datotekah našel tole:

G:/fooool.exe Win32/Tiny.NAB-trojanski konj (1x)
G:/explorer.exe Win32/Tiny.E-trojanski konj (1x)

Sedaj je čreda varno v karanteni!

Hočem povedat, kako skrbniki sistemov na šoli/šolah skrbijo za svoje računalnike, pa to ni bilo prvič, da sem domov prišla z okuženim ključkom, pa to je za znoret, vam povem…

Pozdrav iz totega mesta

Tota Senka

Eh, učitelji še učencev ne znajo brzdat, pa pričakuješ, da bodo konje…;-))

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Po mojih izkušnjah v večini šol skrbijo za tovrstne zadeve učitelji, ki mislijo da imajo nekaj posluha za to. Ampak se izkaže da so nekako Win 98 zadnja (beri najnovejša) zadeva na trgu. Varnost je pri njih čisti VOODOO. En zastarel antivirus in je – si mislijo, istočasno pa vsak lahko vtika v računalnike vse kar mu srce poželi.

In potem je stvar taka… pač 😉

Mogoče malce drugačen pogled:

– če bi učenci uporabljali računalo samo za šolske stvari ne bi bilo
virusov, najbrž je pa FB in podobno takoj na ekranu, pa e-pošta in ostalo.

torej so krivi vsi (vrsti red):

– mularija
– prfoksi
– država, ker ne uredi in ne kupi protivirusne zaščite
– pa še kdo…

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close