Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija napačno shranjena jpg datoteka, ki je ne morem odpret

napačno shranjena jpg datoteka, ki je ne morem odpret

En problem imam.
Skeniral sem neke dokumente in ker se mi je zelo mudilo sem shranjeval po bližnjici, ki pa je bila slaba. Shranjeval sem v progarmu, katerega ime sem pozabil (nekaj podobnega kot recimo PhotoSHop samo ni bil PS). Ker program avtomatsko ponudi shranjevanje v njegovem formatu, sem namesto, da bi iskal v meniju jpg, napisal kar fotka.jpg in domneval, da bo datoteka res jpg. Zdaj pa teh datotek ne morem odpret. Primer, če bi bilo to shranjeno v CorelDraw bi ime datotke v bistvu zgledalo nekako takole: fotka.jpg.cdr
Se da ta zadeva na kak način rešit? Tistega programa pa doma nimam in sem ga takrat tudi prvič videl.

Kako pa zdaj izgleda ime ?
V kakšnem formatu je shranjeno ?

Pri eni datoteki je zraven napisano pspimage (ta je bila shranjena v formatu programa).
Ostale pa so fotka.jpg , ampak v resnici ni jpg.

V linuxu napišeš:

file datoteka.jpg
pa ti izpise kakšne vrste je ta datoteka. Po headerju, ne po končnici.

Drugače pa…. enkrat praviš, da “… če bi bilo to shranjeno v CorelDraw bi ime datotke v bistvu zgledalo nekako takole: fotka.jpg.cdr”, drugič praviš, da ” Ostale pa so fotka.jpg , ampak v resnici ni jpg.”. Le kdo bi to razumel…imaš morda vklopljeno skrivanje končnic znanih vrst datotek?

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Nimam Linuxa

Datoteko sem shranil v nekem programu (njegove datoteke so označene kot pspimage) in pri shranjevanju nisem poiskal možnosti shrani v jpg (v meniju, ki ponuja tipe datotek), ampak sem kar odtipkal fotka.jpg. Žal pa nastale datoteke očitno niso jpg. V raziskovalcu pa vseeno piše, da so tip jpeg. Samo se ne dajo odpret.
Poskušal sem z več programi, samo noben ne odpre.

Bom napisal kar na primeru Worda kako sem shranil:
Shrani kot
Vrsta datoteke: wordov dokument (če klikneš na puščico, je več možnosti za druge vrste datotek, samo jaz tega nisem storil)
Ime datoteke: fotka.jpg

In rezultat: jpg, ki ga ne odpirajo grafični programi kot je Picasa, PhotoSHop, Irfan…

Skrivanje končnic? Kje se pa to nastavi?

koliko imaš teh datotek,

če jih imaš malo (do 10) mi jih če ne gre drugače pošlji na mail
pa jih dobiš takoj nazaj. (če le niso zaupne stvari!!!!!!!!!)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

To bi bilo pa super. Kako pa odkrijem tvoj mail?
So delno zaupne stvari, se pravi, da na mail jih lahko pošljem, za na net pa niso.

ah ja

Oh, ti dragi naš tipkoptepko! A nas imaš vse za norca ali kaj? Mar sploh veš v katerem programu si bil, ko si shranjeval datoteko?? Da nisi bil na kanalu A?

Osnove… vas jeba….jo. Alora! Saj skoz pravim: ni vse v Skypu, MSN-ju, Travianu, netlogu, facebooku. Včas je dobro nekoliko spoznat tudi Googla, ki vas zna potegniti in takih in drugačnih začaetniških težav. Hudič je, če niti vprašat ne znate in opisat, kaj vas muči.

Zadeva je že urejena.
Žal niso vsi računalniško izobraženi uporabniki škatl, pa saj veš
služba/tempo/priganjanje in če ne veš točno kaj delaš imaš problem.
Sicer je pa forum zato, da pač uporabniki poprašajo/pojamrajo, pa je
prec bolje za vse 🙂

lp

kako si pa zadevo uredil? Da bomo še drugi vedl…. 😉 Je bil linux vmes? 😉

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Joj kdo se oglaša :))))
Ni bil Linux – pa kje ste sploh jemali Linux – sem prebral cel thread
3x – spil kofe, pa še 3x prebral, nataknil očala na nos, pa še
3x prebral – pa se je Linux kar nekje pojavil – naenkrat,
bili so problematični samo dodatki za Irfan-a, potem je pa bilo
vse rešeno – niso pa bile slikce za na net :))))
tako da sem jih videl samo jaz :)))) in jih potem pobrisal, ker
nimam z njimi kaj počet :)))

torej – zadeva deluje – problem Irfan, za katerega so se instalirali
dodatki…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close