Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija virus – ugašanje rač. po 60 sek

virus – ugašanje rač. po 60 sek

Potem, ko prižgem rač. se mi kmalu pojavi napis da se je nekaj zgodilo, ena napaka v pomnilniku oz. nekaj v zvezi z svhost.exe potem pa se pojavi okvirček kjer piše in odšteva 60 sek do ugašanja računalnika.Kako rešiti ta problem, za kakšen virus gre?

Hvala1

Malo sem poGooglal in dobil podatek, da svhost.exe lahko napade virus, warm, trojanec itd… Rešitev? Predlagam antivirus z updatiranimi podatki in pregled celotnega sistema.

LP

In antivir. prog. bo to pregledal v 60 sek!
Pojdi start-zaženi in vpiši (shutdown -a) brez oklepajev, pazi na presledek.

Da poročam: Sem nekako amatersko rešil zadevo.AV program (nod32) sem uspel posodobiti, seveda pa je bilo časa zelo malo 1-2min, glede na to, da je bilo treba prenesti 17mb z 1/256 linijo.Kljub vsemu mi to ni pomagalo.Potem sem namestil hijackthis, si nahitro zapisal kaj vse je v pogonu, šel z drugim rač. na internet, vpisoval file, da sem videl kaj bi lahko bilo virusnega izvora.Pobrisal ene par stvari in sem se zmazal:))Ključna datoteka za virus se mi zdi da je bila sysloc.dll, pa še dl08.exe, dl10.exe, cfmon.exe.

Zakaj pa nisi preprečil zaustavljanje kakor sem ti napisal in ko delaš s hiackthis-om
skopiraj log datoteko sem http://www.hijackthis.de/en in ti naredi analizo in potem
lepo odstraniš.

Ob 23.11 sem jaz že sladko spal, rač. pa je bil že zrihtan:)Vseeno hvala, bom za drugič vedel, tudi za hijackthis.

Treba je štartat sistem z drugim operacijskim sistemom, da lahko pobrišeš virus. V delujočem ga ne moreš, ker je aktiven. Če ti pa že uspe se po ponovnem zagonu spet štarta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close