Najdi forum

open ofice + formule

Hojla
Ali mi lahko kdo opiše kko dejansko vnesem formulo v celico, da potem lahko vnašam vrednosti ter to čudo deluje ?
LP Hvala.

V tisto celico, kjer je formula, je pač formula. Vrednosti pa ponavadi vnašaš v tiste celice, na katero se ta formula sklicuje

Torej:
a1 = “5”
b1 = “3”
c1 = “=a1+b1”

Spreminjaš a1 in b1, v c1 je forula, katera v odvisnosti od a1 in b1 prikaže rezultat.

Hvala za odgovor.
Ta del še vem.
Toda kako naj vnesem v b1, dodatno vrednost. Imam”3″ jaz pa želim dodati še “4” kar pomeni da =”a1+(b1+b1)”ali5+(3+4)=12, v prejšnjem primeru pa je
5+4=7.

+3+4

ali

=3+4

ali

=+3+4

sori
ne zlaufa to meni kar tko
še zmeraj ni 12

To je čist osnovna stvar. V kakšni knjižnici poišči osnovni priročnik za excel ali pa calc. Oba imata enak način vnosa formul

Nisem prepričan, da ravno razumem problem, bom pa vseeno probal ugibat.

Če imaš v eni celici formulo, mislim, da ne moreš dodati še kako vrednost. Razen če pač spremeniš formulo. Torej : če imaš v celici b1 formulo =2+1 in če potem normalo v celico vpišeš še vrdnost 4, se ti ta 4 zamenja s formulo, ne pa doda formuli.Lahko pa formulo tako spremeniš, da pač prišteje še vrednost kake celice zraven. Npr =2+1+b4

Sicer pa, napiši malo bolj natančno, pa se bo mrbit dalo pogruntat, kaj te sploh muči.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

mislim ali vem

Ja to je to, kar sem tudi sama ugotovila, da ne gre.
osnovno seštevanje in odštevanje itd pa lepo teče.
toda moram za vsako dodano vrednost dodajat stolpec ali se preselit na drugi list.Potem nastane že cela knjižnica.
ure pa v službi prehitro tečejo
hvala za trud vsem skupaj.

Noben problem to ne bi smel biti, res pa je, da tudi jaz ne razumem, v čem je problem sploh. Ampak vedno se najde kdo, običajno tudi kak sodelavec, ki zna lepo razložiti sistem Excela oziroma računalniških preglednic. Težko se najde kaj, česar ni možno izračunati, seveda pa veljajo osnovni matematični zakoni.

Pogosto je težko svetovati na daljavo tudi zaradi nejasnega izražanja – kaj je celica, stolpec, list, zvezek … KNJIŽNICA (???). Zadevo je treba videti in potem običajno steče. Seveda pa smo ljudje različnih vrst.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close