Najdi forum

Kaj je zdaj to???

Ciao,

danes se mi je pojavilo obvestilo, ki pravi takole:

This copy of Windows did not pass genuine windows validation.

You may be a victim of software counterfeiting.

Tudi slika na namizju je izginila in ostala samo črnina.

Kako pa so me zvohali,da imam fejki program?

Hvala za pomoč!

To je nelicenčna kopija windowsa.

Lp, Goran

Vem, hvala 🙂

Sem že zaenkrat rešila tako, da sem šla na obnovitev sistema pred včerajšnjim datumom.

Zanima pa me, če bo to vsakič, ko se bo update- al Windows?

Kateri je brezplačni nadomestek Windowsov? Linux?

Izključi avtomatsko posodabljanje in daj tam kjer te bo obvestilo o posodobitvah, ko posodabljaš daj customize in na genuine odstrani kljukico

Če si študentka pol lahko dobiš zastojn licenčne, drugače pa daš polno ceno.
Linux/BSD je kr dobra alternativa. Nič ti ne bo manjkalo pa zastojn je. Sicer se človek hitro privadi na kaj drugega.

Lp, Goran

Priporočam Ubuntu http://www.ubuntu.com/
Morebiti ni najboljši, je pa vsekakor lahek za začetnike in ima za sabo velik support uporabnikov.
In ponavadi že takoj po instalaciji sistema deluje vse iz prve, kvečjemu kodeke za mp3 in video ter flash player ti bo instaliralo ob prvi uporabi le-teh.

Hvala fanta 😉

še nekaj…če želim namestiti npr. Linux moram prej odstranit Windowse?
In Linux ima vse programe kot Windowsi?

Ta Ubuntu se mi ne zdi napačen, ampak če je Linux boljši bi raje tega. Kaj pravite?

sem sitna, ne…saj vem:-D. Ampak jaz bi program v Slovenščini če se da.
V angleščini nisem preveč domača.

Sem našla link, ki pomaga to zadevco odstranit. Vendar je toliko načinov meni ne jasnih. Zato lepo lepo prosim nekoga, ki si to prebere in mi prevede po domače kaj mi je narediti.

Saj vem, da malček težim, samo meni je to pomembno.

Tisočkrat hvala.

Evo link

http://www.mydigitallife.info/2006/04/26/disable-and-remove-windows-genuine-advantage-notifications-nag-screen/

na tej strani izbrišeZa odstranitev Genuine imas tu navodila: http://www.mydigitallife.info/2006/04/26/disable-and-remove-windows-genuine-advantage-notifications-nag-screen/

Smem pomisliti, zakaj bo Nia2 hipoma prešla na linux, ko pa se ji niti sanja ne o kakšnem drugačnem operacijskem sistemu? Kaj po z njim lahko počela? Kako bo skonfigurirala strojno opremo? Tiste wga zvezdice bi si Nia2 lahko odpravila v 30 sek., če bi takoj dobila ustrezen nasvet. Takle mamo…

Morebiti zato, ker ima ukradeno kopijo windows operacijskega sistema?

Nia2 (ta, en post nad mojim), daj prosim, povej kdaj greš na dopust, pa pusti vhodna vrata odklenjena, sej zgleda, da s samim dejanjem kraje očitno ni nič narobe, ne?

Menim, da je pravilno ljudi, kateri niso pripravljeni odšteti ca. 120€ za OS, spodbujati k uporabi opensource programske opreme, ki je (vsaj za neko povprečno uporabo) enako zmogljiva kot plačljiva.

Jah, v trenutno uporabljanem sistemu si je pa zagotovo vse gonilnike instalirala sama, ne?

Linux trenutno ni sistem za uporabnike, ki jim še Windows dela težave in pika. Kdor trdi drugače, laže, ali pa se ne zaveda težav, ki bi jih takšen uporabnik imel.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero, predvidevam, da še nisi uporabljal linuxa?

Ne me razumet narobe, nisem nikakršen ultra linux fan (uporabljam oba OS-a), pa vendar, kaj v linux os ni za povprečnega uporabnika?
Pa prosim, ne spet z instalacijo strojne opreme, povprečni uporabnik tega ne zna delat ne v windows ne v linux os. Govorim o temu, da ima uporabnik instaliran sistem, z vsemi programi, ki jih uporablja. Razlika je zgolj v uporabniškem vmesniku, ampak če se ljudje navadijo vistinega uporabniškega vmesnika ne vidim zakaj se ne bi navadili kde uporabniškega vmesnika. IMHO sta si prilično podobna.
Dokumente se da pisat, srfat po internetu v vsemi plugini (flash ipd) tudi, urejat slike, gledat filme in poslušat glasbo. To je pa tudi to, kar povprečen uporabnik dela na računalniku. OK, nekdo bo omenil igre, se strinjam, tu je bera na linuxu bistveno manjša.

Razlika pa je nekje: v ceni. Za sistem na windows, kjer predvidevam, da ta uporabnik ne uporablja OO ampak Office 2007 (ker nujno potrebuje vse nove funkcije te verzije – not) boš mimogrede odštel 300-400€. Glede na to, da je to vrednost novega povprečnega računalnika, me prav zanima, koliko ljudi je pripravljenih odšteti toliko denarja za to, da z računalnikom sploh lahko kaj počnejo. Malo. Ja bistveno lažje si je namestit ukradeno programsko opremo.
Ampak, dejmo se prosim počasi zavedat, da je kraja kraja. Enako je kraja programske opreme, kot je kraja štruce kruha v lokalni trgovini. Zaradi tega, ker je postopek dejanja kraje programske opreme lažji, to še zdaleč ne pomeni, da je manj kriminalno dejanje od kraje v trgovini.

In, če obstaja programska oprema, katera je legalno brezplačna, zakaj potemtakem ne bi spodbujali ljudi (tistih, kateri niso pripravljeni plačati) k njeni uporabi? Linux ni nikakršen bavbav. Samo, ker ga ne poznamo nas je malce strah pred njim.

Mimogrede, tudi OSX izvira iz istega gnezda kot linux. Slišiš katerega uporabnika OSX, da ni zrel za uporabnike? Pa je popravljanje okvarjenega OSX-a praktično identično popravljanju linux-a (lastne izkušnje).

Yurko, ti marsikaj samo predvidevaš. Tudi jaz sem prepričan, da nobena verzija linuxa ni kompatibilna z uporabniki, kakršna je npr. Nia2. Zakaj? Zato, ker je velika večina vajena številnih aplikacij, ki zaenkrat ne delajo na linuxu. Torej, če nisi povsem združljiv z drugimi, kaj ti bo takšen OS? Moraš biti že mal računalniško udarjen, da se ga polotiš.

Yurko, in kaj si tako naperjen proti meni? Tako čistunski, brez grehov.Nikoli ničesar ponaredil, ukradel. Complimenti!

In kot pravi tisti, ki se je prijavil v mojem imenu….takle mamo!

Sem imela še druga vprašanja in bi lahko vsaj na tista odgovoril. Ampak ne! Zamerila sem se ti v dno duše, ker nimam originala.

No, sem poiskala nasvete drugje. Hvala tistim, ki ste mi želeli na svoj način pomagati in adijo!

Tema se je sicer že precej oddalila od prvega sporočila, pa si bom vseeno še sam drznil pripisati nekaj besed. Itak me noben ne jemlje resno 😉

V Yurkovem pismu nisem nikjer zasledil kakršnokoli naperjenost proti komerkoli. Omenjal je le razliko med linuxom in windowsi. Tu mu pa moram skoraj v celoti dati prav. Nekoliko moti le par malenkosti, katere pa znajo marsikoga odvrniti od linuxa.

– Marsikatera priključna naprava nima enakovrednih gonilnikov za linux. kar že obstaja, je ponavadi okrnjena različica, skriva se pod “kompatibilnim imenom”, ali pa za nekatere izdelke sploh ne obstaja. v windowsih je inštalirat en tiskalnik res že prava malica, kar bi pa težko rekel za linux. Vprašaš “sosedovega mulca”, pa… ponavad pojma nima in se ti le reži, če omenjaš te reči.

– Obstajajo spletne strani, katere so namenjene izključno “IE uporabnikom” ( včasih je bila to tudi stran kobilarne lipice, pa so jo hvala bogu popravili). baje da je taka tudi e-davki…

– Exelov dokument ( pa tudi ostali iz zbirke MSO) odprti z Openoficom niso natančno taki, kot so originali – kdaj, sploh pri kakih makrojih so celo nedelujoči. Pisave v PPS-jih so drugačne in celoten izgled bolj tak, kot da bi kdo kaj pomotoma stresel noter.

– Coreloveih risbic se baje v linuxu nikakor ne da uporabiti, prav tako mu manjka udobje raznih majhnih windows programčkov ( recimo irfan) – se pa res to da nekoliko omiliti z wine podlago, ampak je le to nekoliko nerodna rešitev.

Seveda pa obstaja dejstvo, da kraja ostaja kraja. Seveda se bi jo dalo enostavno precej zmanjšati. Rabi se le zakon, kateri bi dovoljeval pregled osebnih računalnikov po stanovanjih v primeru suma oziroma prijave po nelegalni programski opremi, dovolj velika kazen in volja po temu, pa bi imeli nekaj časa inšpektorji zagotovljene zelo dobre plače.

Ampak…. v vseh šolah, vrtcih in še marsikje je majhnomehka pisarna ZASTONJ na voljo vsem. Zakaj? Zato, da se pač otroci naučijo uporabljati word, da imajo doma word (šolski ali sunjen) in da kasneje v službi ZAHTEVAJO word. Očitno potemtakem velikim ni do tega, da bi polovili male tatiče, saj jim prinašajo več koristi kot škode.

Ko bodo ( če bodo) preprečili oziroma kaznovali vsako domačo krajo, bo to začetek velikega vzpona linuxa, OO in ostalih iz sence. Se pa bojim, da do tega še dolgo ne bo prišlo in da bomo še dolgo bili napol prisiljeni biti mali tatiči. Je pač le težko “prot vetru scat”

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Mah, vidim da ljudje berejo (in posledično razumejo) zgolj tisto, kar bi radi videli in ne tistega kar je napisano.

Kdo je omenjal kakšno čistunstvo? Prosim, dajmo rečt bobu bob oz. kraji kraja.

Navetov si dobila kar nekaj (kako do legalne verzije, kot linki z odstraitvijo WGA opozorila).
Sam sem zgolj dodatno razložil, da si ljudje malce po svoje razlagamo stvari, ki bi morale biti vsakomur jasne. Ta pameten … pa je vse skupaj razložil še obširneje.

Ampak ne, najlažje je bentit, kako smo nesramni (ko ti predlagamo legalne rešitve). Go figure. Kam gre ta svet pa res več ne zastopim.

Ja, najbolje da grem v lokalnega ta boljš soseda in voziček odpeljem mimo blagajne. Ko bo prodajalka debelo gledala, ji bom odvrnil, “kaj si pa taka čistunka, kot da si ti brez grehov in nisi še nikoli nič ukradla?”.

Se umikam iz teme.

Pa prijeten večer vsem skupaj!

To, kar se v naši državi dogaja z uporabo nelegalne programske opreme po naših domovih in v podjetjih (da prav ste prebrali – tudi v firmah jo je veliko, še zlasti po zaslugi interneta, saj danes s p2p v nekaj minutah prideš do delujoče verzije vsakega programa, kar je hitreje kot če bi naročil s hitro pošto legalno verzijo).
Pa vendar menim, da so te kraje drobižek v primerjavi s krajami premoženja, kapitala in davkoplačevalskega denarja, katerim smo priče. Pa kaj: karavana gre dalje. Dražava še tistega denarja, ki ga pobere v obliki preveplačanega DDV-ja, noče v krajšem času vrniti izvoznikom. Lumparije porajajo nove, še večje lumparije.
Kar se pa tiče opisa s težavami pri uporabi linuxa, se pa strinjam z gornjim postop. V bistvu je za laika skorajda neuporaben. Njegov namen je namreć že v osnovi drugačen in bržkone se ne bo razvijal v smeri OS za široko, neuko rajo.

Ma, Yuerko, ne sekiraj se… SW tega ni vreden, sploh pa če hje od M$.
Mam frenda v Torontu, ki nima prav ničesar legalnega, pa ima vsaj 6 notesnuikov po hiši. Le zakaj naj bi bilo pri nas drugače?? Sedaj pa primerjaj njegov standard in našega tukaj! Winsi in voziček v Sparu pač ne gre primerjat.
In še nekaj: zakaj je Corel v Canadi (kjer ga delajo!) lahko toliko cenejši kot v Sloveniji. Če ga tam nabaviš, pa licenca pri nas ne velja. LOL
Kam gre ta svet? kaj ne vidiš…? Poglej oba dela Zeitgesita…

Napačno predvidevaš…poleg Linuxa mi na iMacu leti tudi XP in Leopard….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

neumnosti govorite in ko nategujete ljudi z izjavo, da pride do računalniškega mrka takrat ko nimaš originalne licence.

resnica je da je to škodljivi program ki ga dobiš iz interneta. Mene pa zanima kdo ima od te laži korist. Sigurno trgovec, kdo pa drugi.

Obrazložitev, Doma imam vse originale, računalnik z opremo sem kupi za 2500 EUR pa mi je zmrznil pri 6 mesecih.

Prosim bodite strokovni do lajkov!

pl

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close