trokiranje
Na že kar nekaj let starem PCju imam nekaj filmov oz. risank (no ti so pravzaprav na zunanjem 500gb disku), pa mi GOm player le določene predvaja normalno, večina pa nekako trokira, se za zaustavlja. Koliko je to odvisno od računalnika, ali pa mi manjkajo tudi kakšni kodeki? Vem, da so to tudi filmi različnih kakovosti (torrenti) in s tem velikosti, bo treba najti najbrž tiste malo slabše…Sem probala še Bs player, ampak tam je bila šele zmeda…
Hvala vnaprej.
raglja
Najprej “spucaj” svoj računalnik. To pomeni brisanje odvečnih in začasnih datotek, odnamestitev nepotrebnih programov in kodekov, čiščenje virusov in spyware-a, defragmentacija diska. Poleg GOM player-ja, ki je drugače zelo dober predvajalnik, poskušaj še z VLC player-jem ali Media Player Classic.
Če je starejši računalnik, je možno, da imaš disk priklopljen preko starega USB vhoda, ki ne omogoča zadostnega prenosa podatkov za ogled filma, zato si film najprej skopiraj na lokalni disk.
V primeru, da imaš tudi po čiščenju računalnika in predvajanju v različnih programih probleme, je računalnik preposto prešibek za predvajanje določenih filmov. Ne bi pa škodilo, če navedeš vsaj procesor in pomnilnik, da vidimo, na čem smo.
Forum je zaprt za komentiranje.