Najdi forum

glede glasbe-dvd

na dvd-ju imam posneto mp3 glasbo. poslusam jo lahko le na racunalniku pa se to, ce imam takrat dvd notri, ce ga nimam ne zazna glasbe, ceprav jo imam shranjeno v knjiznici.
sedaj me zanima kajnarediti, da bo igrala tudi, ko dvdja ni not ter rada bi glasbo dala na mp3 predv.

anna

instaliraj coverter in preoblikuj dvd-je v mp3 -> Vaš link

V knjižnici jo imaš shranjeno?

Sumim, da za poslušanje glasbe uporabljaš kak program, kateri ima vgrajene svoje “knjižnice”. In spet sumim ( ja,a ni fino, ko je treba le ugibat, namesto da bi izvedel, kateri program uporabljaš), da se v tistih tvojih knjižnicah ne nahaja glasba ( mp3), ampak le povezava do nje. Seznam pač. Če tista povezava kaže na tvojo dvd enoto, potem je logično, da ti špila le takrat, ko imaš vstavljen cd.

Z raziskovalcem prekopiraj svoje mp3 je iz dvdja nekam na računalnik, na novo si izdelaj “knjižnice” in zna bit, da bo reč delovala.

Mimogrede – ko pišeš besedilo, lahko s tipko, katera ima vrisano puščico navzgor dosežeš, da se začetnica stavka izpiše z veliko črko.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Imam windows media player.
Sem instalirala converter pa pise da ni dvdja (pa JE)??anna

Instaliran imam v knjiznico v playlist.

kaj glede raziskovalca naj naredim?ne razumem.

anna

Torej, če povzamem:
– imaš dvd, na katerem je muzika v mp3 formatu
– z windows media playerjem poslušaš to muziko
– ko odstraniš dvd, se muzika ne sliši.

Knjižnica v windows media playerju je samo seznam. Program pokuka na seznam, vidi, da je muzika “ne_grem_na_kolena.mp3” prisotna na nosilcu dvd in nato skoči tja ( na dvd) in jo zašpila. Če dvd odstraniš, jo seveda ne more dobit.

če želiš imeti to muziko na svojem računalniku, jo pač nekako skopiraj iz dvdja na lokalni disk. Če odštejemo razne čarovnike, je za ta namen v windowsih povsem primerno orodje “Raziskovalec”.
To so povsem osnovne operacije pri uporabi računalnika – morda je smiselno prebrati kak članek – naprimer http://ro.zrsss.si/projekti/comp/racopismen/windows/Navodila%20Windows-osnova.html

Ko boš imela željene mp3 datoteke na svojem računalniku, odstrani dvd plošček in ponovno zaženi izdelavo “knjižnice” v windows media playerju

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close