Slaba internetna povezava zaradi virusov?
V zadnjem času imam z internetom kar nekaj težav. Na Telekomu so mi rekli, da so zamenjali neko ploščo in da bi mi internet moral delati dobro. Nekaj dni je bila povezava dobra, v četrtek pa so se spet začele težave.
Ko na YouTube gledam kakšne video, se mi posnetek ustavi na vsakih 5 sekund, na posnetku se vrti bel krogec, nato se posnetek spet predvaja, a seveda gre vse skupaj počasi. Naj povem, da je bila včeraj povezava slaba, proti polnoči pa je spet bila v redu.
Imam mogoče na internetu viruse in je zaradi tega na trenutke povezava slaba? Je možno, da bi bila povezava slaba zaradi virusov?
Nazadnje so mi protivirusni program na računalnik inštalirali septembra 2007. S protivirusnim programom lahko preverim, če imam kaj virusov, toda virusov mi ni našlo. Baje ta protivirusna drži samo eno leto in je mogoče to vzrok, da mi ne najde virusov, kajti pred enim letom mi je našlo kar štiri viruse, eden izmed njih je bil celo trojanski konj.
Kaj sploh naj storim? Naj peljem računalnik k računalničarju, da mi bo inštaliral nov protivirusni program ali kaj?
LP.
FENIKS, ojej, če bi se jaz bolje spoznala na računalnike, bi ti lahko odgovorila, zdaj pa nimam pojma.
Lahko rečem le, da je hitrost 10.0 MB/s
Včeraj ob polnoči je bila povezava spet hitra, problemov z videi ni bilo, zdaj, ko sem ponovno prižgala računalnik, pa imam z nekaterimi videi spet probleme.
Pred enim mesecem se mi je računalnik naenkrat ugasnil, na ekranu je bilo črno z belimi napisi. Na namizje sem lahko prišla šele, ko sem računalnik ugasnila in ga ponovno prižgala.
Tudi na Google se mi včasih pojavi težava in sicer se izpiše: Internet Explorer je naletel na težave in se mora zapreti. Spodaj pa se napiše: Pošlji napako ali ne pošlji napake.
To se je začelo dogajati kakšen mesec nazaj.
V ponedeljek sem peljala računalnik na servis, kjer so ugotovili, da imam na računalniku polno virusov. Viruse so odpravili, inštalirali so mi protivirusni program, a je internetna povezava še vedno slaba. Zvečer sem spet klicala na Amis, kjer so mi rekli, da bi naj bila kao neka težava pri meni. Rekel mi je, da bom morala plačati 35 eurov, če hočem, da pošljejo nekoga na dom, da bo pogledal kaj je narobe.
Ah, seveda, najprej sem plačala 60 eurov za odpravo virusov, zdaj pa naj plačam še 35 eurov za to, da bo nekdo prišel na dom, na koncu pa se lahko zgodi, da napka ni na mojem računalniku.
Če bi napaka bila na mojem računalniku, bi bila povezava verjetno vedno slaba.
Najbolj zanimivo je to, da so se težave začele pojavljati v četrtek, 12.2., ki so trajale en teden, nato je bila en teden povezava v redu, težave pa so se začele ponovno pojavljati prejšnji četrtek. Se pravi, da se težave z internetno povezavo vedno pojavijo v četrtek.
No, na Amisu so mi pred nekaj tedni tudi rekli, da naj napišem reklamacijo, da ne bom plačala interneta za tisti en teden, ki ga nisem mogla uporabljati, a reklamacije sploh niso upoštevali.
Kako naj zdaj vem, če je napaka pri meni ali pri njih?
No, naj povem, da sem ravnokar v službi izmerila hitrost interneta pri njih. Oni imajo sicer povezavo pri Siolu.
Dobila sem te rezultate:
DOWNLOAD: 989 kb/s
UPLOAD: 225 kb/s
Se pravi, da je predvsem DOWNLOAD tukaj veliko boljši kot pri meni, saj je razlike za celih 330 kb/s!!
Kaj ti podatki sploh povedo?
Se pravi, da imam jaz res tako zelo slabo povezavo in so zaradi tega težave z internetom?
lp.
Kje pa piše, da so ti res učinkovito odstranili vse viruse? Zaračunali so ti kar dobro, to je res. Se dogaja, veš, da virusi povzročijo tudi takšne težave, kot jih opisuješ – in zgolj njihovo čiščenje ne zadošča (delno je odvisno je tudi od tega s katerimi orodji so se lotili zalege).
Zelo enostavno lahko napraviš test, ali je tvoja povezava brezhibna. Na kavico povabi nekoga z notesnikom, priklopiš ga ne tvoj presneti Amis – in hitro boš videla, kakšen je download. Zate je namreč bistven prvi podatek, ki naj bi se čimbolj približal tisočici, če imaš seveda naročen paket 1/1 ali 1/256, kakor koli že. Nekaj podobnega bo naredil tudi stručko od Amisa, saj po tvojem računalniku bržkone ne bo želel brskati.
Ko sem imela računalnik v računalniški trgovini, so rekli, da so sprobali internet in baje je bila pri njih povezava dobra. Seveda je ta trgovina v malce večjem mestu, kjer je povezava hitrejša, jaz pa ne živim v mestu.
Danes je bila povezava nekoliko boljša, ponovno sem opravila hitrost in dobila sledeče rezultate:
DOWNLOAD: 595 kb/s
UPLOAD: 209 kb/s
Seveda pa je v zadnjem mesecu pri tej moji povezavi težava v tem, da je en dan lahko povezava dobra, že naslednji dan pa spet slaba.
Seveda se tudi jaz sprašujem ali so sploh počistili te viruse dobro, kajti na Google se mi še vedno javlja neka težava.
Poskusi najti viruse na svojem računalniku s pomočjo online skenerja ala Kaspersky, Norton.
Poklikaj spodnjo povezavo in sledi navodilom.
Obvezno izključi svoj antivirusnik, ki so ti ga inštalirali v trgovini. Poročaj o rezultatih.
Forum je zaprt za komentiranje.