Prenosnik
Živjo vsi!
Verjetno ne boste verjeli, ampak pod našo streho še ni računalnika. Pa je hišni svet sklenil, da bi bil čas, da si ga omislimo.
Radi bi prenosnika (po možnosti HP), ki bi nam služil za brskanje po spletu, downloadanje kakega filma, igranje igric (da bosta tudi ta mala dva imela kaj od tega),… za domačo uporabo, pač. Pa s 17″ zaslonom, da se lepše vidi 🙂 Malo smo brskali in izbrskali HP Cq 6830s T5870 za 795 €. Prosim, če nam lahko svetujete glede izbire.
Drugo vprašanje pa se nanaša na internetno povezavo. Sedaj imamo ISDN centralo. Zanima me, če je možno nanjo priklopiti tisto škatlico, s pomočjo katere se lahko računalnik brezžično priklopi na internet. Ali je to možno samo z ADSL povezavo? Kaj pa menite o SIOL triu? Glede na to, da bi bilo fajn imeti tudi kakšen program več na TV-ju, smo razmišljali tudi o tej možnosti? Ali je za brezžično povezavo potrebno tudi na prenosnik nainštalirat kako zadevo?
Smo popolni računalniški butci, zato ne se smejat mojim vprašanjem.
Lepo prosim za kakšen nasvet, mnenje, izkušnje…
Lp
Torej tukaj govoriš o treh stvareh:
1. obstoječe stanje, katero vključuje ISDN povezavo in brezžični
usmerjevalnik
Odogovor: možno je in sicer kupiš usmerjevalnik za ISDN, ter dodatno za brezžično podporo npr. Linksys – cena cca. 80 € (drag, pa vendar kvaliteten). Na prenosnem računalniku ti nipotrebno ničesar instalirati, ker imajo danes skoraj vsi prenosni računalniki podporo za brezžično povezavo
2. Hitrejšo povezavo, ter televizijo preko internet-a
Odgovor:
– daj pokliči na npr. Telekom, Amis, T2, povej jim točno lokacijo
priključka, vključno z tf. številko, pa ti bodo odgovorili,
ali je na tvoji lokaciji mogoč ADSL priključek, ter TV priključek in
če je možno, potem še tvojo tf. številko preneseš k operaterju in
na telekomu odjaviš ISDN priključek (vse to ti uredi operater
interneta – pri komur boš kupil(a) internet povezavo)
3. Prenosni računalnik
Odgovor:
trenutno je resno moda prenosnih računalnikov, pa malce razmisli
ali ga resno potrebujete in to z 17″ monitorjem, ali boste
za ta denar raje kupili bolj zmogljiv namizni računalnik
Sicer pa počakaj, še na ostale odgovore.
lp
Jaz bi se deloma strinjal z klemenom. Namesto oh in sploh prenosnika bi raje razmislil o enem srednje zmogljivem računalniku in VELIKIM ekranom ( recimo 22 palčnim). Če bodo pa nadobudneži želeli igrati kake najnovejše in taprave igre, pa verjetno tudi srednje zmogljiv računalnik ne bo povsem kos tem zahtevam.
Je pa marsikaj lahko odvisno od finančnega stanja investitorja. Če si lahko privoščiš, si pač daj najboljše ( saj s tem tudi prispevaš svoj delček k zmanjševanju recesije), če si težko, pač kupi kako osnovno namizno reč. Za primerjavo : moje nadobudnice sta povsem zadovoljni z 700 mhz računalom ( take marsikje mečejo v smeti), na njem se dela vse, kar si želita. Je pa res, da na njem ni niti ene igrice, ampak v poplavi internetnih možnosti se očitno tega ne pogreša.
ISDN povezava.. jaz bi vseeno predlagal kako 1mb adsl povezavo. Kar je več, niti ne rabiš, ampak le plačaš.
tretja stvar – kako misel bi vseeno morda pa lahko namenil tudi izobraževanju. Morda kak tečaj, morda kaka knjiga ( v knjižnici jih zastonj posodijo)…, zelo veliko se pa izve tudi iz raznih forumov. pač… niso še naredili takega računalnika, kateri bi bil povsem kos uporabniškemu neznanju, pa… za dosego solidnih rezultatov ni dovolj le “novi BMW”, ampak je fino imet tud veščega šoferja 😉
Forum je zaprt za komentiranje.