Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija snemanje, podnapisi-nekaj vprašanj

snemanje, podnapisi-nekaj vprašanj

Imam nekaj vprašanj:

1. Iz uTorrenta si potegnem film, ki se mi naloži na računalnik, do tu vse v redu….sedaj želim ta film posneti na cd, dvd…kako naredim, da se mi posnamejo tudi podnapisi, ki so ko gledam film na računalniškem monitorju prisotni, ko film posnamem na dvd jih pa ni????? Zakaj jih ni?

2. Film je posnet, podnapisov na njem ni, so pa prisotni v tej mapi kjer je film, prenesli so se posebej….kako jih “nalimam” na film???

Sem malo starejša, zelo rada bi znala, se še učim in potrebujem vašo pomoč.
Hvala!

Predvidevam da je to Divx/Xvid format filma. Kateri predvajalnik uporabljate za gledanje?

Priporočljivo je posneti film in podnapise v isto mapo na cdju oz dvdju. Datoteki se poimenuje, recimo da se gre za film Terminator:

terminator.avi
terminator.srt

Prva datoteka je film, druga pa podnapisi. Priporočljivo jih je posneti z istim imenom, nekateri starejši predvajalniki niso znali drugače predvajati podnapise, če niso imeli istega imena kakor film.

Najbolj znani tipi podnapisov imejo končnice datotek: “srt”, “sub” ali “txt”.

Seveda je potrebno na predvajalniku pritisniti tipko Subtitle (če to niste storili).

Kaj pa jaz vem kateri predvajalnik, še to ne vem kaj je predvajalnik:-)(.

Je bs player predvajalnik? Potem je to, to.
In ne se smejat, res ne vem, saj se bom naučila, obljubim.:-)))

Bs Player je programski predvajalnik za gledanje filmov na računalniku. Ali uporabljate tega?

Ja.

Odpreš BS player, desni klik na predvajalnik, odpri datoteko in izbereš film ki ga imaš v določeni mapi potem še enkrat desni klik na predvajalnik, izbereš naloži podnapise in izbereš datoteko s podnapisi pa more delat.

Hvala, jaz še vedno ne znam.-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close