Keylogger-pomoč klemenxx
boš pač v avastu uredil, tako da ti ne bo javljal trojanca.
Namreč večina protivirusne zaščite zazna keyloggerje kot trojance (kar tudi skoraj so 🙂
Ampak vedno lahko “rečeš”, da ta program ni virus/trojanc in da ga naj
smatra kot navaden program
Ja, z kakim “remote control” (npr: http://www.tightvnc.com ) programom ima lahko cel tvoj računalnik nekdo na svojem zaslonu. Za kake vohunske zadeve pa zna obstajati tudi kak bolj skrit način.
Ja, Metuljčekt, na voljo so tudi programi, ki ti poleg spremljanja pisanja tudi zaslonsko sliko v želenem intervalu pošiljajo na prednastavljeni naslov ali pa shranjujejo na disk.
Zakaj špijonaže enostavno ne prijaviš predpostavljenemu? Šefe vse pogosteje zanima, kaj počenjo zaposleni med delovnim časom. Facebook, netlog, chat ipd. gotovo ne sodi med delovne naloge. Ponekod so to zelo zaostrili in kaže, da bodo še bolj. Vse na račun kriznih razmer.
En pameten, da se kar kadi in Tajfun hvala za odgovora.
Da malce razložim, situacija je sledeča, v pisarni oz kar v podjetju sva dve – obe solastnici. Sicer ima vsaka svoje delo. Prijavit nimam komu, če zklenem računalnik ne bo dobro. Želim sam vedeti kaj je tako pomembnega na mojem, da lahko na podlagi načesa (ne samo mojih sumov), da lahko potem nastopim z kokretnim vprašanjem in rešitvijo.
Sem že tudi malce po drugih forumih brskala, nekateri so strašno proti tem programom ali keyloggerjem (varovanje podatkov), ampak mislim da za takšem primer ne obstaja neka druga rešitev. Navsezadnje so to moji podatki, ane? Lahko prosim za malce natančnejše info Tajfun, vsaj za ime in kje ga lahko kupim?
Hvala!
Ker sem bil tudi sam pred leti v podobni situaciji, vem kako to izgleda.
Takrat je tudi meni sodelavec “štefnal” po računalniku in potem sem z enim takšnim “špijonskim” programom uspel potrditi sum.
Nakar je zadostoval le pogovor s sodelavcem, da pač vem in to tudi lahko dokažem, da je med mojo odsotnostjo brskal po mojem računalniku in kaj je gledal oziroma iskal.
Tisti program žal ni več uporaben zaradi današnjih antivirusnih zaščit, me pa zato zanima, če obstaja kaj podobnega in ni narejeno na “trojanskih” tehnologijah.
Torej iščem program, ki omogoča sledenje aktivnosti skupaj s časovnim podatkom. Rabim pa keylogger, odpiranje-zapiranje datotek, kopiranje datotek, internetno aktivnost in po možnosti še ekranske slike. Zadeva pa tudi ne bi bila “moteča” za antivirusne programe. Prav tako ne potrebujem “oddaljeni nadzor” torej me zanima samo nadzor nad svojim računalnikom. Mogoče pa obstaja kaj takšnega za nadzor otrok ali podobno.
Pozdravljeni!
Zopet jaz 😉 nekako sem poskušala težavo drugače reši, pa mi žal ni uspelo. Sedaj bom res poskusila s to skrajno rešitvijo. Glede na to kar sem prebrala bi bi Perfec Keylogger še najboljš. Ker pa se mi zdi, da ga lahko dobim samo preko tegale http://www.blazingtools.com/bpk.html (imam prav?) in je seveda plačljiv, me zanima kako je tole varno, mislim plačevanje – ni mi poroblem plačat, sam res ne vem kako so te stvari varne (sploh sedaj kjo sem malce več prebrala o teh spy zadevah). Nekako nisem vajena teh stvari in se iskreno zahvaljujem za odgovor.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.