Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Katera povezava je hitrejša: Mb ali Kbit?

Katera povezava je hitrejša: Mb ali Kbit?

Zanima me samo, katera internetna povezava je hitrejša: Mb ali Kbit?

Hvala za odgovor.

Seveda Mb = 1024 Kb
sicer pa GB = 1024 Mb

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Brez številk ne bo šlo … Je pa res, da je enota Mb večja od Kbit.

Hvala za odgovor.

Meni sicer ni jasno, zakaj za internetno povezavo Siol piše, da je zelo hitra povezava, izraženo pa je v Kbit?

Jaz imam Amis ( enote ali kakorkoli se že temu reče so izražene v Mb ), povezana pa ni ravno preveč hitra.

LP.

Hvala za odgovor.

Meni sicer ni jasno, zakaj za internetno povezavo Siol piše, da je zelo hitra povezava, izraženo pa je v Kbit?

Jaz imam Amis ( enote ali kakorkoli se že temu reče so izražene v Mb ), povezana pa ni ravno preveč hitra.

LP.

Tole je vprašanje v stilu: Kaj je težje; kila sena ali kila železa….
Bo treba kakšno cifro zraven dodat ali pa postavit vprašanje; katera enota je večja….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Tisto, kar obljubljajo, je hitrost, ki jo v realnih pogojih skoraj nikoli ne dosežeš.
Je pa tudi razlika ali so bajti ali biti.
Če imaš internetno povezavo na primer 1Mb, boš lahko downloadala največ 100 kB. Razlika je do nekje 10krat manj.

No da razrešimo tole uganko..

1 Bajt = 8 bitov
1 Mega x = 1024 Kilo x
1 Kilo x = 1024 x (kjer so x-i biti/bajti)
1 Kb = 1 Kilo bit
1 Mb = 1 Mega bit

1 KB = 1 Kilo Bajt
1 MB = 1 Mega Bajt

Torej, če imaš povezavo 1 Mb/s, to pomeni da je to 1024 Kilo bitov = 1024/8 = 128 Kilo Bajtov na sekundo. To je tam nekje maksimalna hitrost downloada za to povezavo.

Da odgovorim avtorici teme:
Mb (megabit) ali Kb (kilobit)?

Mega = 1.000.000 oz. 10^6
Kilo = 1000 oz. 10^3

Še enkrat poudarjam, razlika je v mali in veliki črki b. Mala črka b pomeni bit, velika črka B pa Bajt.

LP

Aja naj dodam še tole… bite zaslediš samo pri sklepanju pogodb s ponudniki internetnih storitev.

Če karkoli downloadaš z interneta so enote Bajti. Naprimer:

O LEJ TA FILM JE PA SAMO 700 MEGABAJTOV VELIK. Če imam povezavo 1 Mega bit, mi bo vleklo okoli 120 Kilo Bajtov na sekundo, kar pomeni da bo film vleklo dol malo več kot eno uro in pol.

Za višje hitrosti si izračunajte sami 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close