Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalnik se sam prižiga

Računalnik se sam prižiga

Pred nekaj dnevi sem nabavil nov PC. Z njim sem zelo zadovoljen, le en problem se je pojavil, pa ne vem v čem je finta. Vsako noč se prižge in to ob isti uri. Je treba kje kakšne nastavitve spremenit ali kaj? To se mi s prejšnjimi ni nikdar dogajalo. PRosim za nasvet, kako se tega rešit (razen, da zvečer potegnem kabel iz vtičnice). Hvala že v naprej. LP

Gre za samostojen računalnik? Je morda povezan v omrežje, na net?

Povezan je na net preko Sinope modema (žično).

Po vsej verjetnosti je avtomatski zagon nastavljen v BIOS-u.
Ponavadi v BIOS prideš tako, da takoj po prvem pisku (nekaj sekund po tistem, ko vklopiš računalnik in preden se začne zaganjat operacijski sistem) pritisneš tipko Del(=delete) oz. F2/F10 (najbrž ti piše na zaslonu press ‘nekaj’ to enter setup).

Nekje v meniju Power Management imaš možnost avtomatskega vklopa računalnika ob x-uri. Malce se sprehodi po menijih in zadevo izklopi.

Hvala za hiter odgovor. Po BIOS-u sam raje ne mrdam, to prepustim bratu, ker on obvlada. Sem pa raje tukaj to vprašal, da se mi brat ne bi režal, ker sva se zadnjič nekaj o duhovih zezala (v moji hiši je pred leti bil nekdo umorjen) in PC se sam prižge točno ob polnoči. Sem vedel, da se bo našla pametna razlaga…. Hmmm, mogoče pa mi je brat to namerno naštimal? Hvala še enkrat. LP

Tvoj brat je očitno pravi burkež, he, he…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja, je na hece 🙂 Saj jaz mu tudi kdaj kaj naštimam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close