Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako razkužujete miško?

kako razkužujete miško?

Ugotavljam, da je miška (računalniška, se ve) leglo bakterij. Prehlajen družinski član ob računalnikom,niti slučajno si ne umije rok vsakokrat, ko si obriše nos….

Kako čistite miško? Ali sploh kdo prakticira razkuževanje miške?

Menjam jo vsak dan, obcasno tud zjutraj in zvecer, ko je kdo bolan pa tud po 5x na dan.

Ocka

Nimam miške, ker mam laptop. Imamo vsak svojega in tako se nobena bakterija ne prenese.
Če ne bi imeli tako, bi seveda storila tako, kot to počne Ocka.

Pa vi niste normalni 🙂

Po vsaki uporabi jo operem v pralnem stroju, pa tipkovnico tud.

doma si s tem ne belom glave – tanova mlajša generacija pa si baje hodi v službo le rit praskat – to me skrbi. Najprej te ne spusti na kompjuter , ker mora vsaki 2 uri prekontrolirati gmail box, pol pa ugotoviš, da za bjondo niti nimaš volje do miške ….

uPAM, DA BJONDA BERE.

Kdo je pa že slišal, da se prehladne in črevesne okužbe prenašajo preko računalniške miške?????

Ne razkužujem, ker jo uporabljam v rokavicah. Seveda jih zavržem po vsaki uporabi. Potem se pa stuširam in obrišem s svežo brisačo. Tako ponavljam vsakič, ko uporabljam računalnik, tudi večkrat dnevno.

čez noč jo namočm v čisti alkohol:))))

Jest jo pa od virozah in prehladih premažem s tisto tekočino za razkuževanje, kot jo imajo v bolnicah za roke. Resno.

ti si začni bolj pogosto roke umivat in nehaj nohte grizt, pa ne bo nobenega problema.

jih imam 5. Tko kot gate menjam niške. Ko grem 5. na dan pod tuš, še miške s sabo. Pol pa čez noč v spitaderm pa je.

Aja, kako si pa ugotovila, da je polna bakterij? So te začele žgačkat??

No, mal resno: če vidiš, da en skoz na njo kiha, jo pa s kakšnim takim robčkom obrišeš. Dejstvo je, da je največ bakterij na miški in tipkovnici, ampak za sekirat se pa ni. Saj jo menda že kdaj pa kdaj kaj obrišeš?

A se ti malo hecaš ?

Meni je vseeno, kaj si ostale mislite,
ampak jaz uporabljam robčke za dezinfekcijo površin (incides, kupiš jih v lekarni) in z njimi tako v službi (pogosteje) kot doma kar redno dezinficiram tako tipkovnico, kot tudi slušalko telefona in seveda miško.

A tud popiješ kakšno razkužilo, če si slučajno pojedla kak bacil ? Pa saj niste resni no. A je čudno, da je tolk alergij, ko pa mate vse sterino !

Prošpricam s Frosch ! Tudi testaturo in mizo ter ekran!

Sam men pa neki ni jasen, kako si lahko brisače menjate vsak dan, gate trikrat na dan, tukaj se pa delate norca?

Pa saj lahko že povsod bereš, da je največ bacilov res na tipkovnici in miški.
Saj ne rečem, da skoz desinficiraš, ampak kar tko, brez veze pa spet ni.

doma tega ne delamo, kajti smo čisti in seveda si umivaš roke in vse kar sodi zraven, ko pospravljam okoli računalnika, takart tudi tipkovnico presesam, računanik in vse kar je zraven…da bi šla razkuževat mi še na kraj pameti ne pride in to doma, halooo.

če bi v službi morala deliti telefon, računalnik, pa bi verjetno sem in tja uporabila tiste robčke ja, kajti tam pa je leglo bacilov…doma pa res ne.

Ma kje pa! Saj doma ste iz drugega testa delani kot pa sodelavci. Ne, naši nimajo po rokah bacilov, drugi jih imajo! To!
Plehka miselnost!

Dejstvo je, da sta rač. miška in tipkovnica skoraj najbolj kritični zadevi za prenašanje bacilov. Zato res ne razumem norčevanja nekaterih tu gor. Sama velikokrat pozabljam na to, spomnim se mogoče takrat, ko otrok direkno kihne v njo.

Tako doma kot v službi uporabljam svoj računalnik izključno samo jaz. Takoj pa zbrišem telefon, če me prehiti čistilka, ki tako rada pobriše po mizi, pa po telefonu, pa še kje, kar sploh ne upam napisati, seveda z isto krpo. Takrat pa čistilni robčki pridejo še kako prav.

zate kje pa..ne, doma nismo sterilni..toda doma ni toliko prometa kot po nekaterih službah, doma uporablja vsak svoje, po službah pa nekateri na dan tudi po 10 in več, če imajo to skupno, ne mešat in kr neki v tri dni…dom je dom in ga ni za primerjat z ostanovo kjer je veliko prometa! In doma si umivaš roke pogosto, v službi tudi??? Dom čistiš pogosto, skoraj vsak dan kajne,…pisarno ti tud mogoče… in plehka si ti!

1. V službi imam svoj računalnik, izjemoma ga uporablja kdaj tudi sodelavka. A pri vas na enem računalniku dela kar po 10 in več ljudi? Katera služba pa je to?

2. Seveda čistimo dom vsakodnevno. To pa še ne pomeni, da če so pobrisana tla in miza, da je avtomatično čista že (sama po sebi??) tudi računalniška miška? Zgoraj v vprašanju je točno definirana situacija. O tem se pogovarjamo, kajne?

Zberi se in nato še enkrat povej, kaj pravzaprav misliš.

Joj, lepo je vprašala za nasvet, dobila je pa nesramne odgovore!Kako ste nekatere hudobne!

Očitno so nekateri hudo nerazgledani, da se ne zavedajo nevarnosti, ki prežijo na tipkovnicah in miškah. Število mikroorganizmov je namreč na teh napravah večje kot na WC školjki. Me zanima, kdo od vas bi jedel sendvič medtem, ko z isto roko šari po školjki??? Sam uporabljam na službenem računalniku, ki leti 24/7 Ecolabovo razkužilo za dezinfekcijo rok Skinman Soft N, ki jo prelijem v pršilko in nato popršim miško in tipkovnico. Zadeva učinkuje na bakterije, tudi TBC, glive, viruse, (HIV,Rota, herpes). Namenjeno je kirurgom.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja vidim, debata gre v drugo smer, a kaj ne morem da nebi pristavila svoj pisker.

hmnoja

Dobro, da si upaš na cesto stopiti, saj tam v zraku je šele leglo in vir bakterij. naredi raje kaj za svoj imunski sistem in ne beli si glave zaradki bakterija in lala na mišu in tipkovnici – na ta način pri nas še nihče se ni okužil, pa je kar nekaj uporabnikov. obrišem jih pa vsake toliko časa, da delajo. S tipkovnice pa lahko vsak gumb odstraniš, jih daš v dezinfekcijsko sredstvo, posušiš in alo natakneš jih nazaj – samo če ne bo delovalo odgovornosti ne sprejemam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close