Dve vprašanji: Štrom poka? Nov računalnik?
Večkrat se zgodi, da mi računalnik nekako poka. To ni disk ali kaj iz notranjosti, pač pa poka tam, kjer je kabel za elektriko priključen v računalnik. Sliši se nekakšno prasketanje, ki se, kadar računalnik malo po malo premikam, povečuje, ali pa zmanjšuje, kakor kdaj. Ko sem želela kabel potisniti v računalnik tako, da bi bolj fiksno stal (sem mislila, da mogoče ni dobro pritrjen), se je računalnik ugasnil. Ko sem ga spet prižgala, je pa pokljalo še bolj.
Zdaj pa me zanima: je to nevarno za električni udar? Ali zaradi tega pokljanja porabi več elektrike, kot običajno? Bi bila zadeva rešena, če bi kje izbrskala nov kabel? Zakaj se to dogaja? Kako naj rešim zadevo, ki postaja že pošteno nadležna.
Imam pa precej star in manj zmogljiv rač.
Zato sem nekaj razmišljala tudi v smeri nakupa novega, vesela bi bila predlogov, kakšen bi bil pravi zame.
Naj bi bil zmožen laufati Visto brez težav. Uporabljala bi ga večinoma za surfanje, nekaj pa še za preizkušanje novih programov. Pomembno je tudi, da bi mi tako, kot sedanji, zdržal še mnogo let, brez da bi ga bilo potrebno nadgrajevati. Za igrice ga ne potrebujem, glasbo bi poslušala na normalni jakosti, tu ne potrebujem neke kvalitete. Grafika ni zelo pomembna. Mogoče bi potrebovala edino nekaj večji trdi disk, saj sem hrček :D. Tule bi vprašala še, če bi bilo možno v nov računalnik dodatno vgraditi moj stari disk tako, da se podatki ne bi izgubili (trenutno je le-ta le za shranjevanje, na njem ni os.: Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Upam, da sem dala prave podatke.
Vesela bom predlogov.
Hvala!
Poskusi z nakupom novega napajalnega kabla(zlo poceni). Če izgine tisto prasketanje maš kabel fuč. Drugače pa je napajanje.
Prah ponavadi povzroča dodatno segrevanje.
mogoče predloge za nov rač, ki bi naj bil verjetno poceni.
Tu je cena 400€.
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid=27871
Tisti stari disk jim lepo poveš, ko greš kupit, da bi rada mela ob novem računalniku notri in tam tudi bo, ko dobiš računalnik na dom. Ni potrebe po prenašanju.
Lp, Goran
Pa to nea rabiš panike delat. Danes je pomnilnik zlo poceni.
Poveš, da bi rada še en set po giga, to bi potem dalo skupaj 4Gb.
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid=37243
Lp, Goran
To je že res. Paniko pa delam, ker sem pred časom že poskušala dokupiti ram za sedanji računalnik. Da bi bilo vse tako, kot je treba, sem ga lepo nesla tja, kjer sem ga kupila, da so povedali, kateri ram bo pravi in mi ga oni vgradili. Menda so ga celo preizkušali 24 ur, pravijo tako. Pa da je delal ok. Potem pa ga prinesla nazaj domov pa nič od nič, vse crkalo. Preden sem ugotovila problem, sem zbrisala že boga in pol podatkov, ko je že vse šlo v maloro, sem pa vzela ven stari ram in je delalo tako, kot je treba, ostala pa sem brez podatkov in brez starega rama. Kako naj vem, kateri ram bo kompatibilen s tistim, ki je v računalniku, če še tam, kjer računalnike sestavljajo, ne vedo?
Zato panika.
Forum je zaprt za komentiranje.