Software za fotografiranje
Pozdravljeni,
Zanima me, kaj potrebujem za fotografiranje preko računalnika. Torej, če je fotoaparat na stojalu, ga priklopim na računalnik, vidim sliko skozi objektiv na računalniku in potem slikam…
Kateri program priporočate?
Hvala
Zakaj butasto?
Predvsem ti mora najprej to podpirat tvoj fotoaparat.
Vem, da je Canon včasih dajal softver ki je to delal (+ fotič kot webcam) zdraven.
Sicer so pa tvoje magčne besede za iskalnik: foto capture computer oz. kaj podobnega pa še morebiti proizvajalca tvojega fotoaparata.
Gugl je zlata vreden če ga znaš uporabljat.
Pa obilo žgečljivih poz 😉
Ninika11 ti si pa res kompliciraš življenje! =)
Zakaj bi fotoaparat, ki je na stojalu povezala na računalnik, da bi potem lahko gledala kaj se bo poslikalo? Saj vidiš kaj slikaš. V 2008 letu gospodovem ima 99% digitalnih fotoaparatov vgrajen LCD display.
P.s. Upam, da nisi mislila zasačiti in poslikati božička kako leze skozi dimnik? =)
Jao, fantje, da me ob vaših odgovorih ne bo postalo sram, da sem istega spola!? DRRR, ti očitno še nisi bil nikoli v studiu kakšnega profesionalnega fotografa. Mar misliš, da le-ta vse posnetke napravi s fotoaparatom v rokah? Za kakovostno fotografiranje marsičesa je pač potrebno stojalo, primerna osvetlitev, ozadja in še marsikaj. Digitalec (profi seveda) pa je lahko tudi neposredno vezan na računalnik z ustrezno aplikacijo. Kam bi pa prišel, če bi številne fotke, ki jih vsak dan napravi vsakič prenašal s kablom na računalnik…?
Zato, fantje, drugič raje 2x premislite preden takole zajedljivo napadete sogovornice na forumu, ki pogosto bolj pametno razmišljajo o nekaterih (tudi tehničnih) vprašanjih.
Tajfun in Yurko… hvala 🙂
Za zdaj sem malce pustila to vprašanje na miru… včeraj pa mi je en kolega rekel, da ta možnost pri DSLR aparatih odpade. Je to res? Ker če je res kar pravi Tajfun, ne verjamem, da v foto studiu uporabljajo ravno navadne…
No, za čistejšo predstavo ostalih pa si naj predstavljajo kako ena ženskica za vsak posnetek skače na mizo (ja, stojala nimam na tleh-očitno bo treba) in nastavlja sliko skozi objektiv (ker le redki DSLR-i imajo lifeview)… pa tudi če bi bila navaden kompakten aparat je kot lahko tudi tako, da na display pa če vidiš…
V glavnem, zaenkrat imam na voljo Canon EOS40D in Sony alpha300… grem pa še brskat po googlu
Hvala
No fantje… nekaj se najde…google je res zakon.. in Yurkon… ne bodo žgečkljive poze 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.