je to antivirus
ker mi je začel računalnik delati počasi pri odpiranju dokumentov in spletnih strani čiščenje z avastom pa ni dalo rezultatov o morebitni nesnagi, sem se odločila za odstranitev vseh antivirusnih programov, nerabljenih programov…. skratka malo čiščenja. Pri tem sem naletala na sledeče programa
Sentinel protection 7.0.0 (mislim da je neki anativirus a nisem sigurna)
XVIDMPEG Video Codec
K-Lite Codec Pack 2,65
zanima me če lahko sledeče zadeve odstranim brez, da bi mi kaj škodovlo (da kakšen program zato nebi delal)
Namestila sem NOD 32. Vaše mnenje o njem?
pa hvala že vnaprej
afrodita_
Nod32 bo vredu. Le pod opcijami si nastavi deep scanning in da pregleda vse datoteke.
K-Lite Codec Pack 2,65 je skupek kodekov za filme.
XVIDMPEG Video Codec je xvid kodek.
Senitel pa če razumem je strojna zaščita, po vsej verjetnosti podatkov. Glede na to da je verzija 7.0 obstaja exploit, ki lahko povzroči izgubo omenjenih podatkov. Predlagam nadgradnjo ali kar brisanje 🙂
Največkrat se pojavi problem počasnosti, ko je vse na disku razmetano ali pa je premalo prostora na disku in potem page file poje še vse kar je ostalo za normalno delo. Predlagam kak diskeeper, da lepo uredi disk, pa počisti datoteke, ki jih ne rabiš, da bo več prostora.
Če pa imaš nasnago v obliki virusov in trojanskih konjev pa predlagam ponovno namestitev OS. Največkrat se jih dobi z nepremišljenim klikanjem po msnju in odpiranjem vsega mogočega na internetu.
Lp, Goran
Najprej se ti zahvaljujem Goran.
Ja začelo se je s počasnim delovanjem računalnika, pa je bilo potrebno lotiti se dela. Jaz hodim na običajna mesta na spletu, ki so zame standard, samo je hudič ko nisem edini uporabnik računalnika. Ko mi bo prekipelo bo komanda – drugi prstke stran! 🙂
Nesnago sem malo počistila, da je sedaj malo bolje (odstranila progrme, brisala piškotke, brisala zgodovino… – ta je bila šele zanimiva). Prostora na disku imam 100 giga (PC je star 5 let in laufa še s prvimi Winsi :)) Je pa res, da ko delam imam odprto običajno do 3 Wordove dokumente, 1 Excel, pa spletni slovar najmanj 2 krat.. – mislim pa, da je delovnega spomina tudi bolj malo. čeprav sem kupila PC z 716 RAMa sem pred kratkim ugotovila, da jih imam nameščeno samo 528 – groza.Sem že nesla, da bi dodala, pa so mi rekli, da je že zastarel in bi me drago prišlo. MSN pa ne uporabljam, ker se mi ne zdi v redu, celo odstranila sem ga iz računalnika.Tudi filmov ne gledam in igrice so le redkokdaj na vrsti – ni časa.
A mi lahko poveš kako naredim ta diskeeper (defrag znam in sem ga že?
Hvala vsem ki se trudite in tudi nas malo “mlajše” razsvetlite na tem področju.
afrodita_
Diskeeper je program, ki defragmentira disk precej bolj optimalno in hitreje od tistega windowsovega, ki dostikrat še kaj pokvari.
http://www.diskeeper.com/downloads/downloads.aspx trial verzija 45dni
Izbereš kar home edition bo zadosti dobro. Inštalacija je preprosta.
Glede ostalih uporabnikov priporočam omejen račun za ostale.
Lp, Goran
Hmm, po petih letih si prvič zaznala počasnejše delovanje računalnika? Bravo, pa ti si fenomen. Se ti ne zdi, da bi bil že čas, da poskrbiš za ponovno namestitev xp-jev (če nimaš še 98) in vseh posodobitev, ki so na voljo na spletu. Po petih letih je vsako čiščenje računalnika izguba časa, razen seveda sesanje nesnage iz njega – pa pazi, da ti kakšen jumper ne potegne s plate 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.