Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Mini prenosnik ter motnje audio

Mini prenosnik ter motnje audio

Zdravo.

Razmišljam o mini prenosniku (Msi ali Acer inspire one), ki bi ga uporabljal za kake malenkostne zadeve, ko sem na terenu. Najbolj pa bi ta prenosnik uporabljal kot generator zvoka. Sem namreč klaviaurist in bi iz njega vlekel zvok iz VST B4 (legendarni hammond). Vse lepo in prav, le da je tukaj en problem. Namreč, zadnjič sem našega HP-ja uporabljal pri ozvočevanju, kjer sem za glasbene goste matrice predvajal kar iz tega laptopa. Dokler je deloval na baterijo, je bilo ok, ko pa sem ga priklopil na polnilec, pa je tako brnelo, da je bilo groza. Neverjetno, tudi ko sem audio kabel izklopil iz mešalne mize, so se motnje še vedno malo slišale.

Torej predvidevam, da bo verjetno mini laptop povzročal iste motnje, kar pa za izvajanje na odrih nikakor ni dopustno. Torej, a kdo ve, a se da dobit kaka zaščita pred temi motnjami, kak drugačen napajalnik ali kaj podobnega?

Hvala!

Mogoče bi UPS rešil zadevo. Z njim je namreč napajanje popolnoma ločeno od omrežja.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Poceni UPSi ne ločijo galvansko napajanja, tako da bi brnenje še vedno lahko ostalo.
Najverjetneje je bilo brnenje posledica slabe električne ozemljitve.
Si imel ozvočenje, mešalko in računalnik priklopljeno na isti el. fazi? Vedno priklopi na isto fazo.
Veliko pomaga tudi kakšna zunanja zvočna kartica, kjer je napajanje ločeno od izhodnih delov. Če pa ima še balansiran izhod, je pa to še toliko bolje.

Pa še to: ne vem sicer, ali ta zvok uporabljaš prek VSTi-ja ali kakšnega drugega plugin-a, ampak preveri koliko je to procesorsko zahtevna stvar. Namreč Atom (procesor, ki je vgrajen v te prenosnike) ni neka močna zadeva.

Aja. Glede na to da predvidevam, da boš povezal sint in pc z midijem, morajo biti gonilniki zvočne kartice narejeni z zelo malo latenco (zakasnitvijo), sicer boš moral špilat tako kot recimo cerkvene orgle ;-), katere imajo tudi do pol sekunde zamika.
Torej, je po moje nujna neka malce boljša zunanja zvočna kartica.

No, pred kakršnimkoli nakupom, bi jest preveril, če ti zadeva sploh ustreza. Da ne boš po nepotrebnem stran metal denarja.

Ja, sj tud to sem imel v mislih za zunanjo kartico. Sicer še nisem preveril, če ima B4 možnost direct sound. Mam ga na studijskem računalniku in tam imam res boljšo kartico, kjer je latence 1,3 ms, kar ne povzroča nobenih težav. Sicer pa B4 ni procesorsko preveč požrešen tko da na atomu ne bi smelo bit težav. Sem ga brez težav uporabljal pri athlon thunderbird 900.

Sicer pa je takrat blo vse na isti fazi, pred kratkim pa sem priklapljal tudi nekoga drugega, ki je na laptopu imel neko video predstavitev in je bilo isto. Se bo še res treba dobro pozanimat, kake so še alternative.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close