Zaščita proti streli
Ker so nevihte kar stalnica, me zanima, kakšno zaščito proti streli se da dobiti oz. jo imate drugi. Uporabljam kabelski internet UPS Telemach in skoraj vsak drugi dan “šravbam” kabelček iz tiste škatlice in ga izklapljam iz 220, zraven je tudi prenosni telefon. Se da dobiti kaka res preverjena zaščita, enako me zanima za TV, DVD in video. Za Tv sicer imamo že neko škatlico, vendar je to staro in ne vem, če kaj pomaga – ves čas odklapljamo. Poznate res kaj zanesljivega z garancijo, ki zdrži tudi najbližje udarce strele; ne samo nekje v daljavi ali je edino res 100%, da vse izklapljaš? Problem pri izklapljanju je, ker nas kdaj ni doma oz. se drugi dan internet težko pobere oz. ga je treba vsaj resetirati, če ne že vpisovati vseh tistih št. Najlepša hvala za odgovor.
zelo težko področje..
v splošnem naj bi stavbe imele večstopenjsko zaščito, kaj to sedaj pomeni, je nekomu, ki se na omenjeno področje nič ne spozna, zelo težko..
gre najprej za razmejitev med TK napeljavami in napajalnimi vodi
..tako za napajalne vode poznamo razrede A,B, C,in D, ..nekako za znotraj..vtičnice- se uporablja zaščita D kategorije,
..za komunikacijske linije, pa je malo odvisno za kakšen tip gre..
klasično telefonijo..
ADSL linije..
skratka dosti teorije..
zaščit je dosti, vendar vam povem da 100% NI, oz je le TOTALNI izklop..
veliko vprašanje je kam pri vas nejvečkrat udari..pride po TK liniji ali po napajalnih linijah??
vedite nekaj, dobre zaščite so drage in je pri domačih napravah vprašljiva ekonomika, glede na preprosti “vun potegni”
lp
Ejga, stručkoti za Belkina – mene pa zanima, zakaj Belkinova zaščita ni dobra, če je ne priključiš neposredno na vtičnico. Opremo imam na drugem koncu sobe, Belkinove zaščite pa imajo le 2 in 3 m dolge kable…. 🙁
Menda tudi garancija za zaščito in ščiteno opremo ne velja, če je vmes vezan navaden podaljšek. Mar ni vse ne šmorn, kam vtakneš zaščito???
Forum je zaprt za komentiranje.