Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Dejmo primerjat mobilne operaterje….

Dejmo primerjat mobilne operaterje….

Sem raziskovala ponudbo mobilnih operaterjev…

OBRAČUNSKI INTERVALI:
Tušmobil 30sek vse od 0:00
Simobil 60sek/1 sek od 0:03
Mobitel 60sek/1 sek od 0:03
Debitel Forte 60sek/15 sek
Debitel Pomp 60sek/1 sek
T2 po dejanskih sekundah

Predplačniški:
Mobitel 60 sek vse od 0:00
IZI mobil 15 sek vse od 0:00
M mobil 30 sek vse od 0:00
Simobil 60 sek vse od 0:00
Debitel 30 sek vse od 0:00

Simobil in Mobitel imata obračun da ti do 4 sek ne zaračunata nič, vse ostale sek do 1 min se zaračuna kot 1 min, VSE nadaljne sekunde pa plačaš po dejanskih sekundah. Debitel ima različne obračunske intervale.T2 pa sekundni interval.

To pomeni da recimo pogovor ki traja pri Tuš:
1 min, 2 sek, plačaš 1 min 30 sek,
1 min 32 sek, plačaš 2 min
2 sek plačaš, 30 sek

ZAME je vsekakor(glede na to da jaz pogovorov do 1 min praktično nimam – imam izpiske za zadnje 3 leti) velikoooooo manjše zlo obračun 60/1 kot pa 30/30!!!
Tuš mi ne sede, ker mi računi precej nihajo. Sem naredila preglednico preglednico za zadnjih 12 računov po časih pogovora in seštevkih pogovorov iz Simobila v druga omrežja in mi dejansko stanje govori v prid Simobila. Zato ker imam vse ki jih redno kličem, v Simobilu!

Če bi te realne minute naredila pri drugih operaterjih, bi prišlo naslednje (pri vsakem sem izbrala najugodnejšo varianto zame – recimo orto in itak odpadeta, ŽAL!!):

Dejanska plačila v 12 mes: 345€

Preračun v
TUŠ (paket 25) 437€
TUŠ (paket 30) 378€
Simobil (1 zame) 333€
Mobitel (enotni) 661€
T2 554€
Debitel (Forte) 632€
Debitel (Pomp) 738€

CENE KLICEV:
MOBITEL enotni paket ima 2,99€ naročnine, obračun 60sek/1 sek od 0:03
Cene klicev: vsi pogovori v vsa omrežja po 0,13€

SIMOBIL paket ena zame, 60sek/1 sek od 0:03
Cene klicev: v ceni naročnine je 100 min v Simobil in M mobil, vsi ostali klici so 0,10€

TUŠMOBIL – odvisno od cene paketa, obračun 30 sek

T2 ima 4€ naročnine, obračun sek
Cene klicev: v Mobitel so po 0,0913€, v Simobil po 0,1139€, v stacionar. 0,0125€, Tušmobil po 0,21€, v T2 brezplačni

DEBITEL FORTE paket ima 6€ naročnine, obračun 60sek/15 sek
Cene klicev: v ceni naročnine je 50SMS, vsi klici v vsa omrežja so po 0,11€

DEBITEL POMP paket pa ima 4€ naročnine, obračun 60sek/1 sek
Cene klicev: v Debitel in Mobitel so po 0,10€, v vsa ostala omrežja pa 0,15€

CENE PREDPLAČNIŠKIH:

MOBITEL (60sek/60sek), klici v vsa omrežja po 0,18€
SIMOBIL (60sek/60sek), klici 0,13€ v Simobil in M mobil, po 0,20€ v vsa ostala ali v vsa po 0,15€
IZI MOBIL (15sek/15sek), klici v vsa omrežja po 0,13€
DEBITEL (30sek/30sek), klici v vsa omrežja po 0,129€
M MOBIL (30sek/30sek), klici v Simobil in M mobil po 0,07€, v ostala pa 0,14€

Če bi imela manj minut pogovora, bi jaz šla k M mobilu…. sploh ni tko slaba zadeva.
Plus vsega se zbirajo pike v višini polnjenja računa, pa vsak mesec jim po pošti pošljejo 5 – 8 bonov za brezplačne artikle.

Ta mesec so boni:
– 100g pršuta
– WC net energy večje pakiranje
– 1l 100% Fructalovega soka
– paket kapučina Barcaffe
– popust pri nekih lučkah…

Prejšnji pa vem da je bilo pakiranje LUna tablet za pomivalnega, hrenovke, 1l soka, Ambi pur (aparat z vložkom), jogurt, 6 pollitrskih vod Jana….

Pa ne navijam zanje, jaz sem pri Simobilu, sam za tiste ki malo kličejo pa mislim da je fajn ugodno!

Zame ostaja dejstvo, da se mi je račun odkar sem pri Tušmobilu (prej simobil) zmanjšal za 30€. In pri temu me niti najmanj ne zanima kje na koliko sekund mi to obračunajo.
Res pa je, da po 3 sekunde nikoli ne telefoniram 🙂
Če imam tako malo za povedat pošljem sms, ki je tudi zastonj do xy števila na mesec in kljub temu, da jih pošiljam 24 ur na dan jih še nisem uspela nikoli porabit.

No jaz sem pa pri Mobitelu in imam družinski paket in večerni paket. Mesečno me pride od 20-25 eur komplet, s tem da imam 3000 minut v mobi omrežje in 1000 minut v stacionarno omrežje zastonj klice od 19.00 do 7.00 med tednom ter vsi vikendi in prazniki cel dan zastonj. Je pa res da imam veliko večino ljudi v imeniku pod mobitelom. Če bi jih imel 50-50, bi se bilo treba že pozanimat pri komu bi se splačalo vzet naročnino.

Na višino računa res zagotovo vpliva tudi v katero omrežje večinoma kličemo.Tako imam jaz v imeniku 95% ljudi, ki imajo naročnino pri mobitelu, tiste z recimo 040 pa kličem zelo redko (pa ne da bi šparal:).

JAZ PA UPOŠTEVAM TUDI TO, KAKŠEN TELEFON KUPIM IN ZA KAKŠNO CENO. HOČEM DOBER TELEFON ZA 10 EUR IN POSLEDIČNO IMAM VIŠJO NAROČNINO.

Sem pri Tušu in mi še ni uspelo porabiti vseh minut. Vsak mesec mi jih ostane najmanj 80. Pa sem veliko na telefonu. Na Mobitelu sem plačevala vsaj 20 e več. sedaj imam paket za 30 e.

Pri Simobilu sem si prejšnji mesec spremenila paket in sem vzela Tri zame (naročnina 18 €, zastonj SMS, zastonj klici v stacionarca, zastonj klici v Simobil ter 0,10 € klici v druga mobilna omrežja). Dejstvo je, da sem prej zapravila več kot 20 € samo za SMS, katere tako rada pošiljam. Ko je bila prišteta naročnina in pogovori, sem imela račun redko kdaj pod 40 €.
Ker še vedno tako rada pošiljam SMS-e, mislim, da bom sedaj redko prišla čez 25 €, ker dvomim, da bom imela pogovorov v druga mobilna omrežja 7 €. Sem zelo zadovoljna s to varianto.

Glede na to, da je naročnina 18 evrov, klici in sms-ji pač niso zastonj.

Jaz mislim, da je odločilno, da se paket oz. operater izbere glede na svoje potrebe.
Glede na to, da v povprečju pošlje 5 SMSov na mesec, me brezplačni SMSi prav veliko ne ganejo.
Ravno tako vrsta ostalih storitev, ki jih ne potrebujem.
Ker večino pogovorv opravim z možem, ki ima služben telefon in je na SImobilu, sem pri Simobilu tudi sama, ravno tako hči.
Pa še mama in oče tudi.

Ja, malce narobe sem se izrazila. V vsakem primeru pa prihranim vsaj 20 €, tako da smatram sms-e zastonj 🙂

Jaz ostajam na Mobitelu in sem zadovoljna. Da bi šla drugam me sploh ne mika. Všeč so mi njihove storitve ( sms zgrešeni, moneta, m vstopnica, hiter prenos podatkov).

Vsem se zdi Tuš mobil tko zanimiv, pa v bistvu plačujete pavšal…in vam na koncu meseca ostane, ne vem 50 sms pa 30 minut neizkoriščenih, ki jih vseeno plačate!! Saj Simobil je zdaj isto uvedel…meni to ni v redu, ker dejansko ne plačuješ porabe ampak pavšal.

Odvisno, koliko imaš porabe na klasično naročnino. Meni pač ta pavšal razpolovi stroške 🙂

V bistvu je fajn, da imamo toliko paketov, nekaj ponudnikov in ni vrag, da vsakdo najde nekaj zase a ne?Kaj se boste spet kregali, da plačujete preveč, če toliko ne porabite.Vsak že ve za sebe, kaj in koliko si lahko privošči.

Glede Tušmobila. Res je, da se plača pavšal. In res je tudi, da ostajajo minute. Ampak glede na to, da sem pri Mobitelu plačala vsaj 20 e več vsak mesec za manj pogovorov, kot jih opravim sedaj, ko plačujem 30 e, se mi to zdi ugodno. Očitno je toliko ceneje. Sicer pa, kakor komu paše.

ga.Rainbow!.Najbrž veste , da je to 1001 sms vštet in ne neomejeno število.Hčerka je imela tega tri zame-sedaj, prej orto v nulo, in ker ni rabila teh 1000 min.v stacionarni telefon, je zamenjalav sedaj dva zame in ima za 10 evrov nižjo naročnino.v premislek.LP

Pavšal plačujejo tisti, ki so izbrali napačen paket.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close