Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako razdeliti disk na 2 particiji?

Kako razdeliti disk na 2 particiji?

Znanki bi moral na MSI Wind naložit nekaj programov, XP so že gor in Office z omejenim časom uporabe.
Kako bi razdelil 80 GB trdi disk na dve particiji, ker so XP že gor, ne morem tega naredit med njihovim inštaliranjem.

Je še kakšna možnost z XP oziroma kakšen drug način?

1. boot cd s kakim orodjem, ki to dela
2. če ima win xp cd, in kodo, raje namesti še enkrat. Namesto Office pa daj kak free personal office. Če se bo seveda strinjala in če ni gor še kakega drugega programja. Potem išči raje kaj na varianto 1.

Partition Magic

Po teh varjantah bi moral sformatirat disk in na novo naložit XP. Jaz sicer imam ene samo niso licenčni, s temi se ne bi mogla prijavit na MS za popravke.

Partition magic sem že uporabljal, samo na praznem disku, ne vem če gre, če je na disku že kaj naloženo. Mislim, da je celo zahteval, da sem disk z njim formatiral, z win formatiranjem ni bil zadovoljen.

Partition magic ti omogoča particioniranje z nameščenim sistemom.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Koo sem malo bolj pogledal My computer, sem ugotovil, da je disk že razdeljen na približno 35 in 45 GB, en problem manj.

Zdaj imam problem z nalaganjem Office 2003.
Sem na drugem pc naložil Office na zunanji disk, prenesel na Wind, zagnal setup, začne instaliranje, vpišem kodo, nato napiše, da nadaljnje nalaganje ni mogoče ker je izvor programa corrupt 🙁

Ponovil sem nalaganje iz CD na zunanji disk in v Wind, pa ista zgodba.

V čem bi lahko bil problem?

Npr. firefoks sem z neta snel brez težav in zdaj delam z njim na Windu.

Ne uspe mi aktivirati vgrajene webcam, pa še kaj se bo mogoče našlo preden zadeva zaživi kot je treba.

Če se ne boš bolj potrudil, bo morda znanka morala poiskat drugega maherja?

Matjaž2, nič več te ne zanima? Te je skenslala ali kaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close