Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pomoč pri izbiri ponudnika – TV-internet-telefon

pomoč pri izbiri ponudnika – TV-internet-telefon

Prosim, za pomoč-vaše izkušnje pri izbiri ponudnika za zgoraj navedeni trojček.
Trenutno imamo več led Siolovov internet-ADSL( na priključku priključenih več računalnikov- od tega 2 prenosnika – brezžično omrežje) s hitrostjo 1M.Za to plačujemo 35€. Za TV plačujemo lokalnemu kabelskemu ponudniku 25€(kabel). Telefonske pogovore plačujemo še posebej.Telefonski aparat pa bi v vsakem primeru radi zamenjali.

Glede interneta sem razmišljala, da je najugodnješi AMis,ki ima naše področje pokrito, vendar je potrebno plačati vmesnik za drugi TV, najbolj pa me skrbi omrežje: priključiti moraš sam, pravijo da je to zelo enostavno, vendar si tega vseeno ne bi upali prevzeti sami. Prav tako me odvrača, da sem nekje prebrala, da amis ni najbljša rešitev za hišna omrežja, da se pogosto kvari ter da ni miru.
Otrok navija za T2 zaradi obilice programov in nekaj meni neznanih rešitev na področju televizije.
Zaradi ljubega miru bi še najraje vzela siolov trojček, saj siol poznam, vendar se mi kljub vsemu zdi, da siol niti v najcenejši varianti vseeno ni poceni…
Vsekakor vem,da trenutno plačujemo preveč. Kakšne so vaše izkušnje z navedenimi operaterji- glede na našemu podobno hišno računalnško omrežje?
Hvala!

Načeloma je tako, da danes skoraj karkoli že boš vzela ti bo delovalo.
Poleg tega raje še poglej (vprašaj), kateri ponudnik ti bo čimprej odpravil
napako – ko ti bo vse skupaj “crknilo”..

glede napisanega:

Prav tako me odvrača, da sem nekje prebrala, da amis ni najbljša rešitev za hišna omrežja, da se pogosto kvari ter da ni miru.

je po moje osebno malce za lase privlečena trditev, to je najbrž napisal
kak priložnostni ljubitelj računalništva za šankom :)))

najprej mogoče poglej sama pri sebi:

– doma želimo optiko – da / ne
(če je da – ostane t2 in siol), če je ne ostanejo vsi v igri
– internet – bomo imeli – želimo tako in tako hitrost

– televizija:
– doma imamo full digitalno tv – torej ostane zaenkrat samo t2
– doma imamo digital ready tv – ostanejo vsi v igri
– želimo pa za ceno npr. 20 € imeti risanke/živalske zadeve in ostalo

– telefonija:
– največ čvekamo po telekomovem omrežju in NE kličemo na gsm številke
– veliko kličemo na gsm številke
– praktično po tf. ne čvekamo veliko in imamo svoje gsm telefone, kjer
je cena ugodnejša

potem pa poglej tvoje rezultate in se odloči.

Osebno – vzemi siol za 30 € dobiš trio paket, pa še tisti klinčev
dell prenosni računalnik dobiš ugodno pa je..
(ampak to je samo moje osebno mnenje)..

Klemenxx ima doma:
– siol optiko 60/60
– siol telefonijo
UPC telemach televizijo

no sedaj me pa napadite zakaj – pa vam razložim :)))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Imam T2, internet in tv. Za enkrat zadovoljna. Res da je veliko programov, vendar, če rečem, da jih gledam 10 od trenutno 155 razpoložljivih, že pretiravam. Tako da, naj vam ne bo kriterij za izbiro operaterja število programov (raje vrsta programov).
S Siolom sama nimam izkušenj, se pa spomnim, da je bilo v preteklosti kar nekaj pripomb na njihov račun, predvsem na servis. Morda so se že kaj izboljšali na tem področju. T2 operaterja je sicer težko priklicati (“vsi operaterji so trenutno zasedeni….”), vendar, ko se jih prikliče, so prijazni in ustrežljivi.

Lp

Zakaj? (seveda to leti na Telemach 😉

LP, Poncho

Klemenxx, kolko pa plačuješ za 60/60?

Siol ima TV programe razdeljene v področja; seveda vse plačuješ posebej, kar pri Amisu dobiš v paketu. Amisova telefonska pomoč je tudi visoko strokovna, (pri Siolu pa ti najete študentke prodajajo meglo). Zato gre moj glas Amisu.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

TELEMACH
moj odgovor zakaj ostajamo na internet in tv pod Telemach.
Internet smo vzeli še, ki je bil LJ Kabel, ponudnik Masicom.
Prišli, uredili, odšli. Delalo bp. V nekaj letih so bili vsega skupaj trije kratkotrajni izpadi. Enkrat je bil presekan kabel.
Tretji izpad je bil, ker je crknil domači modem. Nad servisom nimam pripomb. Prišli takoj naslednji dan, popoldne (ker smo dopoldan v službi), zamenjali. In to je to.
Zato ostajano na tem kar imamo in ne gremo drugam, čeprav na tržišču ponujajo ta trojček, pa oni trojček…. Potrebujemo 156 programov. Ne.
Mi nimamo praktično nobenih problemov.
Lokacija, kot ste že ugotovili je LJ, kar je lahko pri odločitvi tudi pomembno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close