Najdi forum

prenosni računalnik

Otroku(10 let) bomo kupili prenosnika, katerega bomo uporabljali včasih tudi sami, zato mora biti malo boljši, ne pa vrhunski.

Kakšno priporočilo, pa kakšna ugodna cena?

Hvala!

Ojej, že 10-letniki s prenosniki… Kam gre ta svet?

zakaj kupovati prenosnika?
kupite mu raje standarden namizni računalnik, ti so dosti bolj stabilni, laptopi so:
1. dosti dražji
2. prej se okvarijo

saj pravim, da ga bomo koristili tudi sami,

prenosnik zato, ker stacionarca že imamo

kam gre svet??? o tem kdaj drugič

…saj je napisala zakaj rabi prenosnik: verjetno ga bo tudi prenašala iz sobe v jedilnice, pa iz jedilnice v dnevno sobo,…ne jo tako napadat. in kaj je tukaj čudnega, da kupijo 10-letniku računalnik??! Saj je v šoli skoraj tako obvezen kot zvezek ali svinčnik.
“zlatamamica”-kar se pa odgovora na tvoje vprašanje tiče, ti pa ne morem kaj dosti pomagati, ker se ne razumem preveč na to. To to bo pa kakšen drug povedal.

Prenosnik je kul. Sploh če maš še brezžični internet, lahko na skretu bereš internetne strani.

Mi imamo HP in smo zadovoljni.

Na forumu Mladi… je že podobna tema:

http://med.over.net/forum5/read.php?17,5001094

Sicer bi pa jaz kupila cenovno “nekaj srednjega”, saj če ne mislite uporabljati za ne vem kakšne posebnosti, je brezveze dajati ogromno denarja, pa tudi računalnik moraš sedaj menjati na nekaj let, tako da mislim, da ne potrbujete nekega “hudega” nasveta.

Če te pa zanima kaj konkretnega, pa se raje obrni s vprašanjem na forum Računalništvo!

LP!

če ti dejstvo, da lahko pri sranju še po internetu zraven brskaš (saj te včasih ob tem forumu lahko pošteno srat pritisne) odtehta 30%-50% dražjo ceno, kul

meni prenosnik, ki ga boš uporabljal samo v stanovanju, ni svojega vreden denarja.

Mi imamo Dell Inspirion. Luškan, uporaben. Sem pa vidla v letaku od Lecreca neke poceni variante, mogoče čist fajn za otroke-niso pa neke firme-oz. vsaj meni poznane.

Mi imamo Lenovo, nimam pojma o točni oznaki (ženska, saj veš…), ni najslabši, niti ni ˝Mercedes˝, vem pa da za našo uporabo, bi bil lahko slabši, ampak moški….pustimo to za drugič, no še cena, pred cca. pol leta stal 700€, danes stane cca. 400€.

MOj predlog, cena za domačo uporabo predvsem za pisanje dokumentov, da pogledaš kakšen filmček, da delaš na internetu z njim, cena cca. 500€ je dovolj, če pa hočeš, da otrok igra še igrice, pa najmanj 700€ če ne kakšnih 100 več, predvsem zaradi grafike, ki je pri današnjih igricah zelo pomembna.

če želiš ugodno in optimalno ponudbo, lahko pišeš na bostjan.kolar@siix.com in boš dobila obe ponudbe, pa še kavico zraven :-)) brez zgražanja.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Cene prenosnikov so se zadnjih nekaj let zelo približale cenam stacionarnih računalnikov, zato to, da so “dosti” dražji ne drži več. So dražji, a ne dosti. Sicer pa ne smeš primerjati cen “no-name” stacionarnih računalnikov brez programske opreme (večinoma celo brez OS), s cenami prenosnikov s firmo ter OS.

Zlatamamica, premislite najprej o karakteristikah – predvsem o tem, ali vam bo prenosljivost na prvem mestu. Zadnjih nekaj let so na trgu vedno večji prenosniki, zdaj je “standard” zaslon 17″. To pomeni, da je prenosnik ustrezno večji in težji. Meni je recimo bolj pomembno, da je prenosnik majhen, lahek, kompakten z dobro baterijo – zato vedno izberem take z 14″ ali max. 15″ zaslonom. Če pa bi večinoma stal doma na pisalni kizi, pa bi si seveda omislila takega s 17″. Pozorna bodi še na RAM (če boste imeli Visto je 2GB nujno), pa na brezžični internet. Če bo sin igral igrice, je priporočljiva tudi dobra grafika. Takšen prenosnik dobiš za cca 800€, kot je že napisal Primož.

Mi imamo tud HP in smo zadovoljni.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

smo kupili l clerkovo varianto za 400 eur (pa 100 eur imaš bonusa) za študentko. je pa res brez OS, nam je vse namontiral prijatelj.

Imam acer-ja. Sem zadovoljna, pa tudi cena je ugodna.

TOSHIBA šiba šiba!¨!!!!!

“zakaj kupovati prenosnika? “

Seveda prenosnika, stacionarcev se skoraj vec ne kupuje. Gredo “ven”, prihajajo samo se prenosni.
Kar pravi Primoz, drzi. Kupujte raje za kaj vec denarja in z boljso grafiko ce bo igral igrice kot nekaj poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close