Ne znam pripeti linka
Ampak, ali se potem ne izpiše neka dolga zadeva, jaz pa bi rada samo eno besedico, in sicer, da bi pisalo “tole” in da bi bil ta “tole” že povezava, ki jo samo klikneš in je modra in si na strani, ki jo želiš.Ne vem, če sem napisala dovolj razumljivo. V glavnem ne tako, da se izpisuje cel link podčrtan, ampak da klikneš na eno obarvano besedo in je povezava tu.
Mislim, da sistem tega, po čemer sprašuješ, ne omogoča (ne moreš torej besedice, na katero potem klikneš, poljubno poimenovati). Kot je napisala Kitty, sistem sam skrajša dolgi link in sicer tako, da link:
h.ttp://med.over.net/forum5/read.php?151,5010124
pretvori v:
Zdaj sem napisala: Oglej si tole: … Označila sem besedico tole in prekopirala vse iz zg. vrstice, ampak se je skopirala vsa kolobocija in tudi besedica tole ni bila modra in še ves link 6 vrstic dolg se je izpisal. Jaz pa bi rada, da bo samo beseda “tole” in da bo druge barve in ko jo klikneš, se povežeš na željeno stran. Ali moram besedico “tole” kaj klikniti, označiti ali kaj drugega?
Saj razumem, kaj želiš, a nisem prepričana, da ta forum to omogoča. Zakaj pa te moti, če je link poimenovan po prvih treh besedah, ločenih s pikami, npr: http://med.over.net/forum5/list.php?151
Bom zelo konkretna: Na netu, na strani mobile.de sem našla ponudbo za nek avto, zdaj pa bi rada nekomu pripela sledeče besedilo: Gledala sem tale avto. Rada bi, da je besedica tale modra in da se s klikom na besedo tisti konkretni avto z mobile.de tudi odpre. Kaj naj torej označim in kam kliknem? Pošiljam pa z gmaila. Se opravičujem, ker sem zoprna ali ne znam točno povedati, kar želim.
Aha, torej te ne zanima lepljenje linkov v ta forum 🙂
No, to po čemer sprašuješ je odvisno od tvojega odjemalca elektronske pošte. Če uporabljaš Outlook Express gre takole:
Napišeš besedilo, vključno z besedico npr. TA AVTO…, nato z miško označiš željeno besedico in v meniju izbereš VSTAVLJANJE in nato HIPERPOVEZAVA in v spodnje okence skopiraš link.
V drugih odjemalcih pošte kaj pretirano drugače ne more biti. Išči torej HIPERPOVEZAVO.
Jaz pa znam do: ko natipkaš recimo besedico tole, jo označim, potem kliknem na znakec za hiperpovezavo, potem se mi pa tam izpiše nek Quote pa še nekaj, potem ne vem več, kam naj dam naslov oz. link, nič se ne odpre več. To je sicer tudi prek gmaila, ampak na nekem drugem forumu zasebno sporočilo – vem pa, da se to tam da narediti.
Ko označim besedo tole in kliknem hiperpovezavo, se izpiše:Vaš link
Kam naj zdaj kliknem oz. kam naj vpišem naslov (je prav, da skopiram kar tisti dolgi naslov, ki je na vrhu? Če pošiljam z gmaila samega se odpre neko okno za vpis naslova, tu pa ni nič.
Forum je zaprt za komentiranje.