Številčenje vsake druge strani v *.doc dokumentu
Najprej nastaviš različno številčenje za lihe in sode strani:
Datoteka -> Priprava strani
in v oknu potrdiš v razdelku Glave in Noge polje Drugače za sode in lihe
Potem se postaviš v prvo glavo ali nogo:
Pogled -> Glava in Noga in se potem prestaviš v prvo liho glavo ali nogo.
– lahko tudi sodo če ti ta postavitev ustreza
Tu vstaviš prvo polje:
pritisneš kombinacijo tipk CTRL+F9 , ki ti da zavite oklepaje za pisanje polj {}
vmes vpišeš polje tako da dobiš {=INT({PAGE}/2)+1}
– tudi za vpis polja {PAGE} moraš uporabiti kombinacijo CTRL+F9
Za sode glave ali noge pa bi bila koda polja taka:
{=INT({PAGE}/2)-1}
Da potem vidiš “izračunano” stran, narediš desni klik z miško na polje in izbereš iz priročnega menija Kode polj-preklop.
Seveda se je dobro takemu številčenju izogniti, če lepiš potem skupaj več različnih dokumentov ali pa izdeluješ kazala. Tu gre namreč samo za prikaz številke strani. Dejanska številka strani kot jo razume word je druga.
Če wordu ukažeš v takem dokumentu da natisne stran 3 dobiš potem stran z številko 2.
Tudi s tem sem se trudil nekaj časa pa sem obupal…javljalo mi je syntax error. Glede na tvoj predlog pa je bil ključ v ctrl+f9.
Ali morda veš če obstaja ta funkcija v wordu (brez pisanja sintax)?
Sicer pa – internet je sicer koristna stvar ima pa eno pomankljivost. Častil bi za tole info pa je tule gor to težko izvedljivo. 🙁
syntax error ti je verjetno pisal že zato, ker si vnašal oklepaje {} z ALTGr+B oz ALTGr+N in ne ctrl+f9
Polja se lahko vnašajo tudi preko menija Vstavljanje->Polja in potem izbiraš možnosti ki ti jih okno Polje ponudi.
Sam vprašam kar “strica” Googla za sintakso. Ta pa je v vseh funkcijah uporablenih v programih kot so wordu, excelu ali pa tudi OOo writer, OOo calc precej podobna tej v polju.
Jaz gledam na reševanje takih problemov kot iziv, da malo potreniram možgane.
Učimo pa se itak celo življenje…
Nenazadnje je pa treba v življenu tudi kej za “bohlonej” naredit…
Forum je zaprt za komentiranje.