Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Picassa ne deluje z zunanjega HD

Picassa ne deluje z zunanjega HD

Picaso2 sem namestila na zunanji HD (E), kamor sem shranila arhiv fotk, velik 14 GB. Hkrati jo imam seveda nameščeno tudi na C-ju. Ko jo zaženem z E-ja, mi prikaže fotke s C-ja, tistih z E-ja pa ne.
Seveda bi želela tudi do arhiva na E-ju dostopati s pomočjo Picase, ker je daleč najboljši program, pa tudi najbolj sem se je navadila.
Kako naj jo namestim, da bo delala?

Mogoče ne bodo opisi vredu ker jih prevajam iz angleške verzije Picasa 3. Se pa spomnim, da je ima Picasa 2 identičnega upravljalca

Priklopi zunanji disk
Poglej pod orodja -> upravljalec map.
V spisku map poišči zunanji disk oz. podimenik z slikai na njem in ga označi (klikni nanjga)
Potem na desni strani označi vedno preglej.
Tvoj zunanji disk oz podmapa se mora pojaviti malo nižje v spisku map, ki se kontrolirajo za slike.
Odziv upravljalca map je včasih počasen, če imaš še več mrežnih diskov, zato bodi potrpežljiva.

Vesela sem, da je to možno.
Ampak.
Odprem Moj računalnik, označim disk E, grem v menu Orodja in dobim opcije: Preslikaj omrežni pogon, Prekini povezavo z omrežnim pogonom, Sinhroniziraj, Možnosti mape.
Tudi znotraj teh opcij ne pridem do (citiram): “orodja -> upravljalec map. V spisku map poišči zunanji disk oz. podimenik z slikai na njem in ga označi (klikni nanjga) Potem na desni strani označi vedno preglej.”

Have I missed something?

Vesela sem, da je to možno.
Ampak.
Odprem Moj računalnik, označim disk E, grem v menu Orodja in dobim opcije: Preslikaj omrežni pogon, Prekini povezavo z omrežnim pogonom, Sinhroniziraj, Možnosti mape.
Tudi znotraj teh opcij ne pridem do (citiram): “orodja -> upravljalec map. V spisku map poišči zunanji disk oz. podimenik z slikai na njem in ga označi (klikni nanjga) Potem na desni strani označi vedno preglej.”

Have I missed something?
Hvala!

Še dve vprašanji:
1. Na Google vtipkam Picasa, prvi zadetek naj bi bil link na Picaso3 (angleščina), vendar me poveže na Picaso 2.7 (slovenščina).
Kako naj pridem do Picase3?
Se verziji zelo razlikujeta, se mi splača?
2. Zunanjega diska mi računalnik ne zazna vsakokrat, ko ga priklopim. Napiše mi, kot da je nekaj narobe in ne zaznva tega USB-ja. Se to da rešiti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close