Prenos na TV
Najraje bi se požrl. Rad bi sliko z računalnika prenesel na TV (da bi bila slika na TV enaka, kot na monitorju). Kable imam vse prav povezane, saj mi je prvič lepo uspelo. Vse je bilo na TVju lepo vidno, razen filmov nisem mogel gledat. Program (npr VLC) se je zagnal, tudi na TV ekranu je bilo to videt, le slike ni bilo (okvir VLCja je bil temen). Nato sem hotel to poštimat in sem nekaj brkljal po nastavitvah zaslona in posledica je, da je na TV ekranu tema. Kako zadevo popravit?
Zafrkavanje s TV-jem zna biti mučno ja… Stvar je v tem, da imaš ponavadi 3 nastavitve: 1. TV = klon rač. zaslona, 2. TV in rač. zaslon imata različno ločljivost in osveževanje, 3. TV je podaljšek rač. zaslona. Dostikrat se zgodi, da v redu delujeta samo 1. in 3. opcija, 2. pa ne. Poskušaj tudi definirati, da se video predvaja v Overlay načinu, to pomeni, da bno video na TVju vedno prikazovan v celozaslonskem načinu, ne glede na to, če bo na monitorju v oknu.
Če imaš novejši LCD ali plazma TV, pa bolje da TV povežeš prek DVI-HDMI izhoda. Na Trgovina.Over.Net imaš ogromno ponudbo DVI-HDMI in HDMI-HDMI kablov + pretvornike: https://trgovina.over.net/search.php?mode=search&page=1&keep_https=yes
Hvala za odgovora. Zanima pa me, če se da te zadeve nastavljat še kje drugje kot v nastavitvah zaslona? Problem je namreč v tem, da je prvič vse delovalo, kot je treba, slika z monitorja se je samodejno pokazala na TVju. Pol, ko sem mal brkljal po nastavitvah, pa je vse skupaj izginilo. Če zdaj ponovim postopek, se na TVju na začetku vidi tisto belo besedilo na črni podlagi in potem še znak za Windows, osd tam naprej je pa tema.
Hvala za odgovora. Zanima pa me, če se da te zadeve nastavljat še kje drugje kot v nastavitvah zaslona? Problem je namreč v tem, da je prvič vse delovalo, kot je treba, slika z monitorja se je samodejno pokazala na TVju. Pol, ko sem mal brkljal po nastavitvah, pa je vse skupaj izginilo. Če zdaj ponovim postopek, se na TVju na začetku vidi tisto belo besedilo na črni podlagi in potem še znak za Windows, od tam naprej je pa tema.
Forum je zaprt za komentiranje.