Najdi forum

pomoč – excel

trudim se nekaj spacati v excelu, pa ne znam nastaviti funkcije, da bi mi seštelo več vrstic skupaj. mi lahko kdo pomaga? zdaj pritiskam vsako vrstico posebej: +C1+C2+C3… rada bi pogruntala hitrejši način. ni mi uspelo.

hvala!

greš na vrsto, ker bi rada imela skupno vsoto, klikneš zgoraj v orodni vrstici znak za vsoto (sumarry), potem pa z miško označiš (pobarvaš) vse vrstice, ki jih želiš imeti seštete; potrdiš z enter

naj-naj-naj-najlepša hvala!

sem poskusila vse, pa pomoč, pa napisala sem sum, pa s pikicami (tako je šlo v Qpro), pa mi ni uspelo. tega znakca pa nisem videla.

hvala še enkrat!

LP

Ni za kaj! Sem ful ponosna, da sem lahko pomagala, ker pri Excellu sem zeeelo švoh, seštevanje pa obvladam 🙂

napišeš v celico, kjer želiš rezultat =SUM( …in z miško označiš celice, ki jih želiš sešteti. Na koncu narediš še zaklepaj in potrdiš z ENTER. Je pa seveda še več načinov, odvisno od iznajdljivosti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close