Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nov telefon “žre” baterijo

nov telefon “žre” baterijo

Imam dva tedna star telefon, S-E. Prejšnjega, tudi S-E, sem polnila vsak peti ali šesti dan, pri tem, ki naj bi bil precej boljši, pa se baterija sprazni v dveh dneh.

Vem, da garancija na baterijo ne velja, pa vseeno me zanima, če lahko kaj naredim, saj po moje tole ni v redu…

Odvisno od klicev. Pri meni zdrži 5 do 6 dni, če skoraj ne kličem, takrat ko ful kličem pa samo 2 dni ali 3. Verjetno klicariš veliko. Naredi preizkus in en teden skoraj nič ne kliči, pa boš videla.

Malo kličem.
Ponoči, ko ga nisem uporabljala nič, mu je v 8 urah požrlo 15 % baterije, kar je za moje pojme ful peveč!

Mogoče imate slab signal? To je včasih tudi razlog, ta hitro pokuri baterijo…vsaj pri nas je bilo tako.

prej si verjetno imela nokio, sedaj pa nekaj drugega, je tako??

Saj je napisala, da je imela tudi prej S-E.

Sem pa jaz imela Nokio, Zdaj imam pa Motorolo in tudi pri meni prazna baterija v 1- 2 dneh.
Razlog da sem ga zamenjala je bil pa ta, da je pri Nokii baterija se spraznila v 2-3 dneh, prej pa je zdržal 5 dni sigurno. Zdaj imam pa nov telefon in še pogosteje filam kot prejšnjega 🙁

Nova baterija se bo postopoma (ob večkratnih polnjenjih) okrepila, je pa važno da jo izprazniš do konca in telefon filaš ugasnjen.

Se pravi, da so Nokie v redu. hehe, Ni treba pri novejših več čakat da se sprazne, lahko kar dofilavaš kadar češ. Pa tudi ugasnjen ni treba da je. Jaz še nikoli nisem ugasnila, da ga filam. Se je prej sam ugasnil, ker nisem videla, da je prazen. Novejše modele kar filaj, kadar ti paše. Z baterijami je pa čist tako, če imaš srečo je v redu, če ne pa se zajebavaš. Moja baterija od Nokie dela brez pripomb. Nikoli ni ugasnjen, in ga tudi dofilavam in je čist ok. Da se prazni baterija ko spim, pa prvič čujem. Nekaj pač ni v redu z njo. Saj če bi dolgo delale, ne bi kupoval novih tel. Saj je baterija skor največji strošek. Ali nimam prav.lp

Če imaš telefon, ki podpira umts, potem hitro porabi baterijo zaradi umts signala. Pri večini telefonov se da to funkcionalnost izklopiti. Vklopiš jo samo takrat, ko potrebuješ videoklic ali hiter internet.

Lejte, 4 v družini smo in vsi imamo S-E, pa prej smo imeli tudi S-E, pa nikoli ni bilo nobenih težav. Ob zmerni uporabi držijo 4-5 dni, polnimo jih kadarkoli, nikoli jih ne ugašamo…

Ta pa mi nagaja, pa me zanima, ali lahko uveljavljam garancijo, stvarno napako… karkoli pač, ker telefon ni OK in ne ustreza obljubljenim karakteristikam.

S signalom ne bi smel biti problem, ker sicer bi tudi komu drugemu doma žrl baterijo, ne samo meni, saj smo vsi pri Simobil.

Tudi jaz sem pred kratkim menjala telefon-iz S-E na S-E. Tudi meni je žrlo baterije. Odšla sem nazaj v trgovino, kjer mi je povedala, da imam napačno nastavljeno omrežje. V nastavitvah izberi :
samo gsm omrežje, je možno, da imaš vključeno omrežje gsm im gprs. Tako da se telefon kar naprej trudi iskat- posledično porablja baterijo.

Čao

kimzi, kje točno najdem tole opcijo?
Med nastavitvami in omrežji tega ne najdem… :((

hvala trakulja, tole sem včeraj že naredila, pa se ni nič spremenilo. 🙁

Mogoče pride v poštev tale kimzina varianta, če mi jo kdo pomaga najti.

Pri mojem SE (G900): NASTAVITVE, nato POVEZLJIVOST, nato: MOBILNA OMREŽJA, nato označiš: ROČNO in še (pod VEČ): OMREŽJA GSM/3G: samo GSM.

Do ROČNO je vse isto, tistega VEČ pa nimam.

Kaj ti potem ne dela, če imaš samo GSM? Ne moreš na internet?

Vse, kar jaz uporabljam dela 🙂 Razlika je v hitrosti prenosa podatkov – ko (če) rabiš hiter prenos, si spet preklopiš. Mobitel pa ne išče stalno novega omrežja…

Tisti VEČ se meni pojavi spodaj (ne v meniju). Kateri SE pa imaš?

Pri meni je malo drugače, ampak sem našla.
Nastavljeno je pod samo GSM, tako da ni to krivo. 🙁

Sem pa videla, da imam 1 leto garancije na baterijo. Vsa to. Če je seveda kriva baterija…

Jaz bi še malo počakala – kot je napisano že zgoraj, doseže baterija polno kapaciteto šele po nekajkratnih polnjenjih. Se je pa treba zavedati, da so baterije pri teh novih telefonih resda boljše, a hkrati imajo telefoni večje ekrane… in tudi več funkcij, ki so “požiralci” energije.

Ja, saj bom še malo počakala.
Hvala, Ally*.

Pri meni je isto. Obakrat je primer sony – Z520 mi je zdržal cca. 5-6 dni, novi w380 pa samo 3-4 dni. Uporaba pa ista.

tud jaz nimam tiste možnosti, da bi dodala funkcijo več in ugasnila umts. Sem pa popravila svetlost telefona oz ekrana, pa bomo videli.

Bi pomagalo, če napišeš kakšen model SEja maš…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close