Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija problem z internetno povezavo

problem z internetno povezavo

Imam nov dostop do interneta preko Simobilovega GlobeTrotter Connect. Dostop do internetnih strani deluje normalno, medtem ko se mi e-mule noče povezati. Vidnih je kar nekaj strežnikov samo na nobenega se noče povezati. Ko preizkusim porte mi napiše: Starting TCP connection test…
TCP test failed! UDP test will not be performed. Mi je zelo čudno kaj bi bilo tisto kar blokira povezavo glede na to da nimam neke posebne zaščite na računalu. Konfiguracija pa je Win 2000 z zaščito Nod32 ter Ad-Aware SE Professional. Kolikor vem win 2000 nima požarnega zidu kjer bi bi bilo potrebno odpreti porta TCP in UDP. Tudi ko sem dal Ad-Aware SE monitoring na neaktivno se emule ni povezal. A kdo ve kje in kaj bi bilo potrebno nastaviti da se bo lahko emule povezal?

Poglej kakšen imaš IP naslov na računalniku (modemu), mislim da so
ti interneti (simobil in Mobitel) zaprti v nekakšno LAN omrežje in
zatorej te živali ne delajo..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pod lastnosti od modema – Properties – advanced, piše pod IPAddress: not present. Medtem ko mi test portov na emule strani napiše IP 80.95.237.83. A bi morda moral pri teh nastavitvah, torej nastavitvah od modema obkljukat okence value, v katerega bi skopiral IP ki ga napiše na emul-ovi starni ko testiram porte?

ne, ničesar ne kopiraj.

raje naredi:

klikni:

start

napiši cmd.exe

ipconfig /all > ipp.txt

odprti datoteko ipp.txt z beležnico pa prekopiraj semkaj vse skupaj..

Windows 2000 IP Configuration

Ethernet adapter local area connection 3:

connection – specific DNS suffix

IP Address: …………. xxxxxxxxxxxxxxxx
Subnet mask: ………… 255.255.255.0
Default GateWay ………. xxxxxxxxxxxxxxxx

tele podatke napiše

ALi ti antivirus kaj blokira, si ga poizkusil izključiti ??
Si pogledal, ali imaš emule pravilno konfigurirane ???

Tudi ko sem izklopil Nod32 se noče povezati. Nastavitve v emule so verjetno pravilne. No zgoraj kjer sem napisal kaj izpiše z ukazom ipconfing sem opazil da ni prikazalo ip številke in default gateway je pa med tema dvema številkama razlika samo v zadnjem delu za piko, pri IP je 83 pri default gateway pa 85.

glede IP številk je vse v redu, v emuli imaš nastavitve pravilne
Nekaj že moraš imeti nekje narobe.
Za vsak slučaj pa poprašaj jutri pri Simobilu – mogoče pa oni blokirajo
kakšne dohodne porte (vsaj zdi se mi, da jih)..

Ok. Vredu bom vprašal na Simobilu, Res najlepša hvala za informacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close