problem z internetno povezavo
Imam nov dostop do interneta preko Simobilovega GlobeTrotter Connect. Dostop do internetnih strani deluje normalno, medtem ko se mi e-mule noče povezati. Vidnih je kar nekaj strežnikov samo na nobenega se noče povezati. Ko preizkusim porte mi napiše: Starting TCP connection test…
TCP test failed! UDP test will not be performed. Mi je zelo čudno kaj bi bilo tisto kar blokira povezavo glede na to da nimam neke posebne zaščite na računalu. Konfiguracija pa je Win 2000 z zaščito Nod32 ter Ad-Aware SE Professional. Kolikor vem win 2000 nima požarnega zidu kjer bi bi bilo potrebno odpreti porta TCP in UDP. Tudi ko sem dal Ad-Aware SE monitoring na neaktivno se emule ni povezal. A kdo ve kje in kaj bi bilo potrebno nastaviti da se bo lahko emule povezal?
Pod lastnosti od modema – Properties – advanced, piše pod IPAddress: not present. Medtem ko mi test portov na emule strani napiše IP 80.95.237.83. A bi morda moral pri teh nastavitvah, torej nastavitvah od modema obkljukat okence value, v katerega bi skopiral IP ki ga napiše na emul-ovi starni ko testiram porte?
Tudi ko sem izklopil Nod32 se noče povezati. Nastavitve v emule so verjetno pravilne. No zgoraj kjer sem napisal kaj izpiše z ukazom ipconfing sem opazil da ni prikazalo ip številke in default gateway je pa med tema dvema številkama razlika samo v zadnjem delu za piko, pri IP je 83 pri default gateway pa 85.
Forum je zaprt za komentiranje.