Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Če si pri T2, ali lahko namestiš prenosni telefon?

Če si pri T2, ali lahko namestiš prenosni telefon?

Ob priklopu smo dobili stacionarni telefon, bi pa zdaj sami nabavili prenosnega. Je možno?

Problem, no problem.

Seveda lahko.

Lahko, ampak mora biti združljiv. Ali ti oni dajo prenosni telefon ali pa rabiš klasični prenosnik in njihovo škatlico za povezavo, tj. ista kot za faks naprave.

čisto vsak navaden analogni telefon, naj bo stacionarni ali prenosni se lahko uporabi pri internetni telefoniji.
nobena kompatibilnost ni zahtevana.

Lahko greš na T2 s starim v originalni embalaži in rečeš, da bi raje prenosnega. Rabiš pa spet eno “škatlo” za katero pa se ne spomnim ali je plačljiva ali ne.

Škatli se reče PSTN vmesnik in ni plačljiva. Mi smo jo naročili že ob naročilu priključka. Saj mogoče ste jo pa vi tudi? Če pa imate IP telefon, pa PSTN vmesnika zagotovo nimate.

Ni čisto tako. Ustrezati mora priključek in tudi naprava mora podpirati te stvari. Običajnega daljinca analognega ali ISDN ne morem vtakniti v T-2 modem in pričakovati, da bo vse delovalo. Si upa kdo to trditi? 🙂

jaz imam čisto navaden panasonikov telefon (prenosni) vklopljen v modem. (kabelski internet). kolegica ima popolnoma isti model, vklopljen v siolov vmesnik. nisem vedela, da je T2 taka posebnost.

Vsak modem, ki NIMA telefonskega (pri nas sta to PSTN in ISDN) vmesnika, je posebnost 🙂 V bistvu so posebnost tisti, ki to imajo…

Če boš sama kupovala prenosni telefon, moraš najprej vediti, ali imaš pri T-2 analogni ali ISDN priključek. Analogni prenosni tel. so dosti cenejši, a tudi zelo slabi, razen dražjih modelov z grafičnim zaslonom. Sam sem izbral analogen priključek in Philipsov prenosnik, ki podpira tudi Skype, tako da se lahko pogovarjam tudi z uporabniki, ki imajo podprt voice na Skypu. Cenejši modeli Panasonica so porazni! Predpotopni modeli pač… Skratka, predlagam premišljen nakup. Povprašaj tudi v T-2 enoti, morda nudijo ustrezno zamenjavo, saj bo povsem brezplačna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close